Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Lars Bekhuis (BWS Bouw)

Geplaatst op 10 juli 2023
De week van Lars Bekhuis (BWS Bouw)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Lars Bekhuis, mede-eigenaar en commercieel manager bij BWS Bouw.

Waarin onderscheiden jullie je?

BWS Bouw is een ‘nichebouwer’: we renoveren en bouwen uitsluitend bedrijfspanden. Van cleanroom tot kantoorpand en van opslaghal tot showroom. We zeggen wel eens gekscherend: ‘alle panden waar geen bed in staat’.  Omdat we veelal voor energieke ondernemers werken, ligt onze focus op een paar kernwaarden: plezier, fanatisme, daadkracht en kennis.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

In contact staan met heel veel mensen. Wanneer een ondernemer zich oriënteert op (ver)bouwplannen en contact opneemt met een adviseur of bouwer is het mijn doel om ‘BWS Bouw!’ in zijn of haar hoofd te laten oppoppen. Dat proberen we door niet altijd met de stroom mee te zwemmen. Zowel commercieel als operationeel.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Lastig te zeggen. Omdat we nu anderhalf jaar bestaan, blijven we vooral nog bezig met het opbouwen van een solide basis. We focussen ons daarbij op goede referenties, een hecht fanatiek team en een gezonde bedrijfsvoering. Zo’n opstartfase kan echt rekenen op mijn enthousiasme. Qua groei is er voorlopig geen concrete ambitie. We zijn nu met een team van 8 collega’s en hopen er op korte termijn 1 of 2 enthousiastelingen aan toe te voegen. Zonder managementlagen; iedereen gelijk. Dan houdt het op den duur bij 20 collega’s wel een keer op. Niet de grootste, wel de plezierigste.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Een kennismaking met een ondernemer in de transportsector die zich oriënteert op het opzetten van een nieuwe vestiging.

En waarom?

Omdat een kennismaking altijd gezonde spanning met zich meebrengt. Het voelt toch telkens als een soort van sollicitatie waar je maar één keer een eerste indruk kan achterlaten. Daarnaast weet ik dat ik echt van meerwaarde kan zijn bij het invullen van het vraagstuk. Dat geeft vertrouwen.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

‘Durf te kiezen en wordt gekozen.’ Die uitspraak vertelde een maatje me onlangs. En ik denk dat deze ons goed past; Door bewust onze pijlen te richten op nieuwbouw en renovatie van bedrijfspanden proberen we koploper te zijn in technische oplossingen en materiaalkeuzes, maar vooral scherp te zijn op een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Foto: Marieke Dijkhof

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: