Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Michiel Pot (Ziezodan & Reparaad)

Geplaatst op 16 juni 2021
De week van Michiel Pot (Ziezodan & Reparaad)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Michiel Pot, Algemeen directeur bij Ziezodan & Reparaad. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Ziezodan is een platform voor reparatie onderhoud aan vastgoed. Grote vastgoedbezitters en -beheerders zoals beleggers, woningcorporaties en vastgoedmanagers vervullen dagelijks een pittige taak in het managen en regelen van reparatieonderhoud in hun woningen. Dit is een arbeidsintensief proces waar alles draait om communicatie en efficiency. Ziezodan is de oplossing om deze keten simpeler, transparanter, leuker en goedkoper te maken.

Reparaad is een landelijk dekkende vastgoedonderhoud partij die zich onderscheid doordat allround monteurs alle dagelijks voorkomende klussen rondom woningen, zorginstellingen, kantoren etc snel, vakkundig en vriendelijk kunnen oplossen. Een one stop shop voor al het incident gedreven onderhoud.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Innoveren! Ik ben een conceptontwikkelaar in hart en nieren. Om dus elke keer weer nieuwe mogelijkheden en of dienstverleningen te bedenken om de organisatie verder te brengen. De wereld van vastgoed onderhoud is best klassiek. Door vol in te zetten op moderne automatisering en processen vanaf de grond opnieuw op te bouwen kunnen veel dingen slimmer en sneller. Om als ondernemer de mogelijkheid te hebben om te proberen om morgen net iets beter te zijn als vandaag geeft veel voldoening en energie.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Ik wil vooral niet stil staan. Dus elke keer weer nieuwe avonturen aangaan en te veel uren draaien omdat het zo gaaf is waar we aan werken. Die energieopwekkende sensatie van samen succes maken die wil ik nog de rest van mijn leven blijven voelen en blijven opzoeken. De ambitie is dus: energie blijven genereren.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Komende week staat er een uitgebreide workshop in de agenda waar Ziezodan met meerdere zusterbedrijven de brede portefeuille van ADG dienstengroep mag uitdragen aan een belangrijke en grote prospect/klant. Om in die sessie te zoeken naar gemeenschappelijke waarden tussen de bedrijven en synergievoordelen voor de klant geeft veel voorpret.

En waarom?

Deze prospect/klant valt precies in de sweetspot van de diensten van meerdere bedrijven onder de ADG dienstengroep. Door een goede onderlinge samenwerking en door te zoeken naar de beste oplossing voor de klant kunnen we meerwaarde leveren op een manier die niet zou kunnen als je niet via een moeder aan elkaar verbonden zou zijn. Door de volwassenheid van de prospect/klant en de zusterbedrijven ontstaat er een vertrouwelijke sfeer waardoor je in alle vrijheid kunt onderzoeken hoe je elkaar kunt versterken.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Probeer bij innoveren van je bedrijf niet alleen bestaande processen te verslimmen maar kijk eens van afstand naar je bedrijf en je belofte naar de markt. Laat dat de start zijn voor je verslimming. Pak het holistischer aan, vraag vijf keer ‘waarom?’ en kijk welke antwoord er over blijft. Dat is heel verfrissend en helpt je om innovaties te vinden waar je ze vaak niet zoekt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: