Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Ruud Wilbrink (Wilbrink & Den Otter notariaat & estate planning

Geplaatst op 25 mei 2021
Let’s get digital

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Ruud Wilbrink, notaris bij Wilbrink & Den Otter notariaat & estate planningHoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

We noemen onszelf de notaris nieuwe stijl. Wat we daarmee vooral bedoelen, is dat we makkelijk benaderbaar zijn; letterlijk en figuurlijk zo weinig mogelijk drempels opwerpen. We vinden het belangrijk ook zelf zoveel mogelijk contact met onze klanten te hebben en werken (dus) ook zelf de meeste van onze dossiers uit. Ook hebben we de 9-tot-5-mentaliteit losgelaten: we hebben koopavonden, wekelijkse inloopspreekuren en (in de avonden) ook besprekingen via Zoom, Teams of andere media.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Uiteindelijk heb je als notaris een dienstverlenende functie, en dat is ook wat mij het meeste aanspreekt. Proberen in heldere taal de vraag van de cliënt te vertalen naar een passende oplossing. Dat mensen naar buiten lopen met het idee dat ze ook echt geholpen zijn. Met name de situaties die creatief denkwerk vergen zijn het leukst. Daar kun je uiteindelijk ook pas echt je meerwaarde laten zien.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Tja, ik ben nu met mijn vijfde jaar bezig, en als ik zie hoeveel stappen er in die vijf jaar al zijn gezet… Dat had ik van tevoren ook niet allemaal bedacht. Als we in dit tempo doorgaan belooft dat nog veel goeds. Ambitie is wel om een toonaangevend kantoor neer te zetten. We zijn nu met 7 mensen; een prima middenmoter. Iets groter worden mag, zolang we de basis maar niet uit het oog verliezen. Dus geen passeerkonijn, maar voldoende tijd en (persoonlijke) aandacht houden voor onze cliënten.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik heb een afspraak staan met een regionaal bekende ondernemersfamilie, waar we een belangrijke stap gaan zetten in de bedrijfsopvolging. Via een mooie juridische constructie wordt nu de aanzet gegeven om straks een deel van de onderneming af te kunnen splitsen en vervolgens fiscaal gunstig over te laten gaan naar de kinderen.

En waarom?

Enerzijds omdat dit relaties zijn die al heel lang klant van ons kantoor c.q. voorlopers van ons kantoor zijn. Het is mooi om de ontwikkeling te zien, en gedurende al die jaren de notariële werkzaamheden te mogen doen. Dat is heel veelomvattend: een nieuwe woning, een ander bedrijfspand, een extra BV, testamenten, huwelijksvoorwaarden, enzovoort.

En anderzijds omdat dit dossiers zijn die niet wekelijks voorbijkomen. Juist de complexiteit en het feit dat verschillende rechtsgebieden bij elkaar komen, maakt dat dit mooie dingen zijn om te mogen en kunnen doen.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Toen wij onze huisstijl ontwikkelden was het de bedoeling dat we ook een persoonlijke ‘spreuk’ op de achterzijde van onze visitekaartjes zouden zetten. Ik heb daarbij gekozen voor “als je het goed vastlegt, kun je het daarna loslaten”. Dat geldt uiteraard voor iedereen, maar met name ook voor ondernemers. Zorg voor goede contracten en een duidelijke aandeelhoudersovereenkomst. Het laatste wat je wilt is een conflict met medewerkers of compagnons vanwege onduidelijke of niet-vastgelegde afspraken. Helaas komen we dat nog steeds regelmatig tegen.

Ruud Wilbrink
Wilbrink & Den Otter notariaat & estate planning

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: