Kennisplatform voor Oost Nederland

Dei Capital verwerft meerderheidsbelang in Rikkert Afbouwgroep en bundelt krachten met Wessels Groep in Totaal Afbouw Nederland

Geplaatst op 20 juli 2020

Dei Capital heeft per 17 juli 2020 een meerderheidsbelang verworven in Rikkert Afbouwgroep en de aan haar gelieerde ondernemingen. Dei Capital heeft daartoe TANED Groep opgericht, waarna zij samen met het management van Rikkert Afbouwgroep de aandelen heeft overgenomen van de huidige eigenaren Robert Rikkert en Frank ten Berge.

Continuïteit
Door een unieke bundeling van bouwactiviteiten is Rikkert Afbouwgroep één van de grotere afbouwers van Nederland. De kracht van Rikkert Afbouwgoep is het aanbieden van verschillende disciplines onder één dak. Rikkert Afbouwgroep is de laatste jaren zowel autonoom als door overnames flink gegroeid. Met het oog op de toekomst zochten eigenaren Robert Rikkert en Frank ten Berge naar een geschikte opvolger. Robert Rikkert: “Voor ons stond centraal dat de waarden van het familiebedrijf Rikkert gecontinueerd worden. Ik ben daarom blij dat we in TANED Groep en het huidige management van Rikkert Afbouwgroep geschikte overnamepartners hebben gevonden die dezelfde filosofie delen”.

TANED Groep
Dei Capital en Auke Borckink hebben vorig jaar Wessels Groep overgenomen. Wessels Groep is gelijk met de participatie in Rikkert Afbouwgroep onder gebracht in TANED Groep, waarbij Robert Rikkert is toegetreden als aandeelhouder van TANED Groep.

De bouwkolom staat de komende jaren voor een grote uitdaging om zowel de bouw van meer nieuwbouwwoningen te realiseren alsmede de verduurzaming en renovatie van het huidige woningbestand. Om dit te kunnen bereiken wordt industrialisatie belangrijker en hiervoor is schaalgrootte noodzakelijk. Door de bundeling van de krachten van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep zijn beide ondernemingen in staat hun klanten in de bouwkolom verder te ontzorgen.

Zowel Rikkert Afbouwgroep als Wessels Groep blijven autonoom werken. De huidige directie- en managementteams blijven ongewijzigd en beide ondernemingen zullen respectievelijk hun hoofdkantoren in Enter en Lichtenvoorde aanhouden. De ondernemingen binnen TANED Groep realiseren gezamenlijk een omzet van circa € 65 miljoen en bieden aan  zo’n 550 medewerkers werk.

Nieuwe eigenaren
Dei Capital richt zich op de participatie in familiebedrijven in Oost-Nederland waar bedrijfsopvolging een issue is. Kenmerkend hierbij is de zogenaamde buy & holdstrategie. Nico Niehoff, Managing Partner van Dei: “Zowel Rikkert Afbouwgroep als Wessels Groep hebben in Nederland een toonaangevende positie verworven bij bouwend Nederland. Ik zie er naar uit uit om samen met de managementteams van Rikkert Afbouwgroep en Wessels Groep te werken aan het verder uitbouwen van beide bedrijven”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: