Kennisplatform voor Oost Nederland

Directiewisseling bij Krepla Trappen in Ommen

Geplaatst op 27 juli 2016
Directiewisseling bij Krepla Trappen Ommen

Dick Ophoff is de nieuwe directeur van Krepla in Ommen. Hij volgt de grondleggers Jan Kremer en Ab Plaggenmarsch op. Zij bouwden hun bedrijf de afgelopen 25 jaar uit tot een gerenommeerde leverancier van trappen en balustrades. Krepla wil zich de komende jaren nog meer toeleggen op exclusieve producten.

Opvolger in huis
Bedrijfsovername werd actueel vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van Ab Plaggenmarsch. De opvolger liep al in eigen huis rond, zo bleek. Ophoff begon achttien jaar geleden als productiemedewerker en groeide langs diverse functies door tot bedrijfsleider. Hij voelt zich daarom zeer verbonden met het bedrijf. “Ik heb bovendien de overtuiging dat we kunnen groeien. Er zit heel veel specialistische kennis en ervaring binnen het bedrijf”, zegt de Dalfsenaar. Die groei is mogelijk met de focus op maatwerk en exclusieve ontwerpen, denkt Ophoff. Krepla blijft partner voor bouwbedrijven, maar ziet ook veel kansen bij ondernemers, de particuliere markt en de architecten. “Wij zijn goed in exclusief maatwerk. Krepla ontwerpt en plaatst innovatieve en grensverleggende trappen. Elk product dat ons bedrijf verlaat is uniek. Wij zijn NEN-EN 1090 gecertificeerd, waarmee wij CE-markering op onze producten kunnen geven. Daarmee garanderen wij kwaliteit. Volgens mij is dat nog onvoldoende bekend. Daarom gaan we meer de markt op, wat we in het verleden eigenlijk niet deden”, aldus Ophoff. Vandaar ook de komst van commercieel manager Dennis Grasdijk. Hij gaat het bedrijf meer onder de aandacht brengen. Grasdijk: “Wie een bijzondere trap of balustrade zoekt, moet bij Krepla zijn. Dat is onze boodschap. Daarnaast kunnen wij adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Improvisatie is daarbij onze kracht. Wij maken het liefst bijzondere producten voor bijzondere locaties.”

Specialisme
Krepla gebruikt staal, RVS en aluminium als basis voor de trappen en balustrades. Combinaties met glas, hout en steen komen daarbij vaak voor. Alle ontwerpen worden in 3D getekend. Daarna realiseren de specialistische medewerkers in de moderne productiehal de producten. Trappen en balustrades van Krepla vinden hun weg naar bedrijfspanden, hotels, villa’s, appartementencomplexen en alle andere vormen van woning- en utiliteitsbouw. Krepla is sinds 2012 gevestigd aan de Brink. Bij het bedrijf in Ommen werken 25 mensen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: