Kennisplatform voor Oost Nederland

Vema Aanhangwagens en Paardentrailers: ‘Wij leveren A-kwaliteit en échte service’

Geplaatst op 2 januari 2024
Vema Aanhangwagens en Paardentrailers

Van een uit de hand gelopen hobby naar een serieuze onderneming: Bert Makkinga heeft zijn jonge en dynamische onderneming Vema Aanhangwagens en Paardentrailers in relatief korte tijd professioneel op de kaart weten te zetten. In en om het prachtige nieuwbouwpand aan de Brink 8 in Ommen staan zowel nieuwe als gebruikte aanhangwagens en paardentrailers te wachten op nieuwe eigenaren. Dat laatste duurt nooit lang. “Het loopt mooi door”, bevestigt Makkinga. “Klanten weten dat wij A-kwaliteit leveren en échte service.”

Toen Makkinga in 2012 in de gelegenheid kwam een aanhangwagen te verhandelen, begon een hobby die al snel uitgroeide tot iets veel groters. In 2014 schreef hij zich daarom in bij de KVK, naast zijn baan in de recyclingbranche. Vanaf dat moment ging het hard. Het pand waarin de handel vanaf 2016 werd gestald, bleek algauw te klein. In 2019 werd Vema bovendien dealer van Böckmann aanhangwagens en paardentrailers en in 2021 van Saris Aanhangers. In 2022 is het Nederlandse merk Vlemmix erbij gekomen: zij leveren boottrailers, machinetransporters en chassis voor tiny houses. Naast deze gerenommeerde merken levert Vema overigens elk ander gewenst merk.
Het groeiende succes van de onderneming, deed Makkinga doen besluiten zijn baan op te zeggen, vol voor het ondernemerschap te gaan én een nieuw pand te laten bouwen.

Ruime showroom, moderne werkplaats
Vema is nu gevestigd op een ruime kavel van 3000 m2, in een pand van 1500 m2 waarvan de showroom wel 1200 m2 groot is. Ook buiten is er nog zo’n 1200 m2 aan aanhangwagens en paardentrailers te bezichtigen. “Zowel binnen als buiten hebben we gezorgd voor uitstekende verlichting, zodat klanten desgewenst ’s avonds kunnen komen kijken.” Dit zegt veel over de dienstverlening van Vema: Makkinga weet hoe druk mensen het kunnen hebben. “Een zakelijke klant kan overdag beter aan het werk zijn voor zijn eigen klanten. Dat we dat begrijpen wordt enorm gewaardeerd, evenals onze ophaal- en afleverservice. Dit scheelt klanten ontzettend veel tijd, wij ontzorgen hen graag. Dat geldt overigens eveneens voor onderhoud, reparaties, schades en spoedklussen. In het laatste geval gaan we uiteraard meteen aan de slag. We hebben een moderne werkplaats met twee monteurs, voorzien van alle juiste gereedschappen en accessoires.”

Ook social return is belangrijk voor de ondernemer: Makkinga biedt een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans in zijn bedrijf weer tot bloei te komen. “Hij is van grote toegevoegde waarde voor ons team en onze klanten.”

Quote:
“Onze dienstverlening wordt enorm gewaardeerd door klanten. Wij ontzorgen hen graag.”

‘Elke klant is bij ons een klant’
Zelf is de gedreven ondernemer ook niet bang om de handen flink uit de mouwen te steken: bij drukte springt hij bij in het werk. “We doen het hier echt samen. Bovendien: succes komt je niet aanwaaien, daar moet je wel wat voor doen.”, verklaart Makkinga. Hij kent alle ins and outs van de aanhangwagens en paardentrailers en adviseert belangstellenden graag over de juiste keuze. “Voor ons is elke klant een klant, hoe groot of klein de aankoop ook is.”

Keuringen en aanpassingen
Het laten keuren van aanhangers is eveneens mogelijk bij Vema. “Voor veel klanten kijken wij jaarlijks de aanhangers na, zij kunnen ons keuringsrapport vervolgens meenemen in hun VCA-audit. Desgewenst halen en brengen we de aanhangers zelfs.” Aanpassingen aan aanhangwagens en zelfs speciaalbouw is bovendien ook mogelijk, Vema doet er duidelijk alles aan om aan de vraag van de klant te kunnen voldoen. “Wij stellen de klant echt centraal, die feedback krijgen we ook. Mensen gunnen ons de handel, omdat ze weten dat wij ook veel voor hen overhebben en dat alles tegen een eerlijke, marktconforme prijs.”

De ontwikkelingen gaan intussen gewoon door: voor volgend jaar staan er alweer nieuwe stappen gepland. “Wordt vervolgd dus! Houd onze social mediakanalen in de gaten en kom in de tussentijd vooral eens kijken in onze ruime showroom, we voorzien je graag van advies”, besluit Makkinga.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: