Kennisplatform voor Oost Nederland

Duurzaam op de Weg-certificaat van Profile voor Fieten Olie

Geplaatst op 2 november 2021
Duurzaam op de Weg-certificaat van Profile voor Fieten Olie

Fieten Olie heeft 46 tankstations in Noord- en Oost-Nederland. Profile Heuver heeft het bedrijf onlangs het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ uitgereikt. Door een regelmatige fleetcheck (controleren, balanceren, uitlijnen en vervangen van de banden) rijdt het wagenpark niet alleen beter en een flink stuk zuiniger, maar besparen ze ook enorm op de CO2-uitstoot. Vandaar het duurzaamheidscertificaat.

Dankzij een full service contract van Profile Heuver wordt er 4 keer per jaar een uitgebreide fleetcheck voor het hele wagenpark van Fieten Olie uitgevoerd.  Victor Fieten, accountmanager bij Profile Heuver: “Onze perodieke fleetchecks bestaan uit het digitaal controleren van bandenspanning en profieldiepte. Daarnaast bestaan de fleetchecks uit het oppompen van de banden en het geven van adviesspanning. In de online rapportage zijn de voertuig- en klantgegevens, de laatste controledatum, de gemeten restmillimeters van de profieldiepte, de bandenspanning, eventuele beschadigingen of bijzonderheden en de gemonteerde bandenmerken in te zien. Op deze manier krijgt Fieten Olie snel een goed overzicht over de kosten en besparingen op lange termijn.”

Lagere uitstoot, lagere kosten

De fleetcheck wordt helemaal op maat ingezet, legt Victor Fieten uit: “Wij geven bij Fieten Olie aan wanneer welke voertuigen langs mogen komen voor de fleetcheck omdat ze de auto’s allemaal op verschillende locaties in het land hebben staan. Ze sturen dan de voertuigen bij onze vestigingen langs voor de fleetcheck. De rapportage die hieruit voortkomt wordt opgevolgd door Geert Everts. Door de juiste bandenkeuze, maar met name ook het juiste onderhoud aan deze banden, is Fieten niet alleen duurzaam bezig, maar houden zij ook de kosten zo laag mogelijk.”

Op basis van die – op duurzaamheid gerichte – samenwerking tussen Profile Heuver en Fieten Olie, kreeg Geert Everts van Fieten Olie  onlangs het certificaat “Duurzaam op de Weg” uitgereikt. “Zij voldoen aan de hoge eisen voor duurzaam bandenbeleid. Aangezien duurzaamheid voor Fieten Olie ook een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is, zijn ze trots op de uitreiking van ons certificaat.” aldus Victor Fieten. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: