Kennisplatform voor Oost Nederland

Extra productiecapaciteit en 1.500 palletplaatsen voor Uzin

Geplaatst op 5 juli 2021
Extra productiecapaciteit en 1.500 palletplaatsen voor Uzin

Uzin Utz bereidt zich voor op een forse uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit op het Haaksbergse industrieterrein ‘Stepelerveld’. De ambitieuze toekomstplannen van de leverancier van o.a. lijmen en gietvloeren beginnen langzaam concrete vormen te krijgen. De uitbreiding van de interne productiecapaciteit om ‘de innovatieve lijmen van de toekomst’ te kunnen produceren is eind 2021 afgerond. Na de zomer wordt begonnen met de bouw van een extra magazijn en expeditieruimte. In totaal krijgt Uzin Utz hiermee 1.500 extra palletplaatsen en een hypermodern magazijn. In een volgende fase zal er naast de huidige fabriek een nieuwe poederfabriek en logistiek centrum voor Noord-Europa worden gebouwd, deze zullen eind 2024 in gebruik worden genomen.

Productie dicht bij de klant: verbetering ecologische footprint

Gerben Bouwmeester van Uzin Utz Nederland vertelt: “Met de uitbreiding van de productie met innovatieve en veel gezondere STP-lijmen voor de merken UZIN en Pallmann en de daarbij behorende extra opslag- en expeditieruimte, zetten wij in Haaksbergen een belangrijke eerste stap om dichter bij onze klanten te produceren. Dit is niet alleen duurzamer, maar biedt onze afnemers in Nederland, Noord- en Oost-Duitsland, België en Scandinavië ook meer zekerheid.” De uitbreiding stelt Uzin Utz Nederland in staat om alle soorten vloeibare lijmen in Haaksbergen te produceren. In de volgende fase waarin o.a. een poederfabriek wordt gebouwd (voor de productie van egalisatie en tegellijm) wordt Uzin Utz Nederland een volwaardige back-up locatie voor de Uzin Utz Group. Bouwmeester: “Deze uitbreiding zal een forse groei betekenen in de volumes die wij produceren, dus is er volop werkgelegenheid op korte en lange termijn.”

Nieuw magazijn met voor efficiënte opslag 1.500 palletplaatsen

Bouwmeester vervolgt: “Het nieuwe magazijn met 1.500 palletplaatsen zullen wij in het voorjaar van 2022 in gebruik kunnen nemen. Voor de uitgebreide expeditieruimte en het nieuwe 12 meter hoge magazijn zullen wij zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame materialen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het nieuwe magazijn en expeditieruimte naadloos aansluiten op de uitstraling van onze ‘groene’ fabriek. Zo wordt het sedumdak deels doorgetrokken en de kenmerkende houten spanten zullen het aanzicht van de nieuwe expeditieruimte bepalen. Het nieuwe magazijn wordt gekenmerkt door het gebruik van Cortenstaal, dit is onbehandeld staal.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: