Kennisplatform voor Oost Nederland

Fieldlab Industrial Reality deelt kennis via een Virtueel Congres

Geplaatst op 10 november 2020
Fieldlab Industrial Reality deelt kennis via een Virtueel Congres

Het Fieldlab “Industrial Reality” heeft donderdag 5 november een Virtual Reality Congres georganiseerd tijdens het meerdaagse evenement “VRDays Europe”. Het Fieldlab Industrial Reality is een industrieconsortium van 17 partners in AR/VR, dat samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen als doel heeft.

In dit virtuele congres gaven partners van de Industrial Reality Hub presentaties over een ‘hands-on aanpak’, om op korte termijn resultaten te bereiken in XR-implementaties binnen industriële organisaties. XR zijn combinaties van Virtual, Augmented en Mixed Reality. Deelnemers konden op het congres vrij rondlopen, terwijl ze thuis zaten. Hiervoor gebruikten de deelnemers een VR bril (Oculus Quest) of ze konden deelnemers vanaf een PC. Ook konden bezoekers via YouTube live meekijken!

Platform achter het congres was Connec2, het het congres was onderdeel van het ‘Meet the Platforms’-programma van VRDays Europe 2020. Initiatiefnemer Bart Kok, van Connec2 kijkt terug op een phenominal virtueel evenement in Connec2, waar bijna 50 deelnemers in virtual reality en een paar honderd bezoekers via livestream hadden!

Het evenement werd gepresenteerd door Lucas Harbers van ‘OVSoftware’ en twee breakout sessies van Industrial Reality Hub partners Maurice Kruse van het bedrijf ‘Total Reality’ en Marjo Nieuwenhuijse en Evelien Ydo van het bedrijf ‘Serious VR’.

De belangstelling voor de activiteiten en mogelijkheden met de Industrial Reality Hub werd duidelijk tijdens de interactieve momenten. De Hub heeft de Nederlandse fieldlab status en is door de Europese commissie erkend als Digital Innovation Hub voor industriële AR/VR. Daarbij heeft de focus van de Hub kennis delen, samenwerken en bij een vraagstuk vanuit de markt direct met een oplossing kunnen starten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: