Kennisplatform voor Oost Nederland

Contentmarketingbureau Twinsense en AR-softwarebedrijf Total Reality vestigen zich op Kennispark

Geplaatst op 23 oktober 2023
Contentmarketingbureau Twinsense en AR-softwarebedrijf Total Reality vestigen op Kennispark

Na 7 jaar pionieren met Total Reality en moederbedrijf Twinsense dat – na een tussenstap van 5 jaar aan de Ripperdastraat – uit haar jasje groeide, werd het tijd om te verhuizen. Naar Kennispark Twente. Met een eigen filmstudio en AR & VR Experience Room willen Twinsense en Total Reality nog meer een leidende en ondersteunende rol in de regio (en daarbuiten) pakken om andere techbedrijven te helpen.

Door te investeren in samenwerking en deelname aan meerdere regionale en landelijke innovatieprojecten kon Total Reality snel doorgroeien tot AR en VR-specialist in de maakindustrie: “Met die bagage aan kennis en nieuwe inzichten ontstond ook het idee voor een VR & AR Experience Room waar bedrijven zelf nieuwe concepten kunnen testen en ervaren. Als ik zie hoe snel Augmented Reality nu écht volwassen begint te worden, dan is nu ook het juiste moment om daar meer handen en voeten aan te geven.”

Verdere acceptatie AR in de maakindustrie

Volgens Maurice Kruse gaat de Experience Room een essentiële rol vervullen als katalysator in de verdere acceptatie van AR en VR in de maakindustrie: “Augmented Reality zal in ieder bedrijfsproces een rol gaan spelen, linksom of rechtsom. We zien namelijk zelf bij opdrachtgevers wat het oplevert en hoe er daardoor nog meer ruimte ontstaat voor verdere innovatie op meerdere terreinen. Het punt bij veel bedrijven is namelijk dat de waarde van Augmented Reality pas zichtbaar en tastbaar wordt als je op kleine schaal kunt testen.”

Filmstudio met Chroma Key (green screen) faciliteiten

Voor Twinsense is een volledige filmstudio ingericht om op eigen locatie foto- of video-shoots te maken. Kruse: “Als contentmarketingbureau een eigen filmstudio hebben is zeker geen luxe. Die heb je gewoon nodig om de kwaliteit die je voor ogen hebt te bewaken en innovatie – binnen projecten en daarbuiten – alle ruimte te geven. Daar groeien wij van, maar klanten ook.”

‘Thuisgevoel’ op Kennispark

Verhuizen naar Kennispark was vanaf het begin al wel duidelijk voor Kruse: “We zien onszelf als onderdeel van een groter technologisch ecosysteem. Dan is het ook logisch dat je in een gebied zoals Kennispark gaat zitten. Daar worden we niet alleen een aantrekkelijke werkgever voor technisch talent van HBO en Universiteit, maar zijn we ook zichtbaarder als werkgever. We zitten met Kennispark sowieso op een plek waar we ons goed thuis voelen; op de campus bij de UT tussen andere even ambitieuze techbedrijven.”

Total Reality en Twinsense

Zeven jaar geleden begon Total Reality in de binnenstad van Enschede. Door samen te werken met andere bedrijven, te investeren in kennisontwikkeling en innovatie heeft het bedrijf zich steeds verder ontwikkeld tot technologiebedrijf. Moederbedrijf Twinsense richt zich op content marketing met videomarketing als specialiteit.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: