Kennisplatform voor Oost Nederland

Finance4Ondernemers: ‘Ik strijd voor het beste resultaat voor mijn klanten!’

Geplaatst op 4 augustus 2023
Finance4Ondernemers: ‘Ik strijd voor het beste resultaat voor mijn klanten!’

Tom ten Voorde (53) werkte jarenlang als adviseur in de bancaire sector. Door de terugtrekkende beweging van banken, het verminderde klantcontact en de aanscherping van het beleid waardoor minder mkb-ondernemers en beleggers in vastgoed geholpen konden worden, gooide hij het roer om en stapte in bij Finance4Ondernemers. “Als zelfstandig adviseur voor mkb-ondernemers en beleggers in vastgoed krijg ik meer voor elkaar.”

Ten Voorde voorspelt dat de rol van de (groot)banken steeds verder zal afnemen. “Ze zetten vol in op digitalisering. Financieringen tot één miljoen euro moeten online worden aangevraagd. Dat vinden veel ondernemers niet prettig. Dat snap ik: als je een woning koopt, ga je ook met de hypotheekadviseur in gesprek. Ik ben eigenlijk de zakelijke hypotheekadviseur: ik ga wél met de ondernemer om tafel.”

Schakel tussen ondernemer en financier

Dat ondernemers de hulp van een onafhankelijke specialist op prijs stellen, blijkt uit de groei van opdrachten in de afgelopen 4,5 jaar. Finance4Ondernemers heeft inmiddels twee vestigingen, in Enschede en in Haaksbergen, en er is een tweede adviseur aangetrokken. “Aan ons de taak om voor ondernemers een financieringsoplossing te vinden. Naast de banken zijn er ruim honderdvijftig non-bancaire financiers, die sector groeit heel hard. In dit oerwoud van financiers wordt de rol van de financieringsadviseur steeds belangrijker. Wij zijn de sterke schakel tussen de ondernemer en de financier.”

Hoge slagingskans

De kennismaking met de ondernemer is de belangrijkste graadmeter of er een match is. “Dat is nodig, want we gaan samen een intensief traject in, waarvan de uitkomst van groot belang is. Alle benodigde informatie moet boven tafel komen. Als dat compleet is en het plaatje klopt, is de slagingskans hoog. Dankzij mijn ervaring weet ik welke financier bij welk project past. Mijn hoogste doel is de ondernemer helpen, daar strijd ik voor.”

Verhuurd zakelijk vastgoed

Sinds een paar jaar trekken de banken zich ook terug uit het verhuurd zakelijk vastgoed. “Daarvoor zijn gelukkig alternatieven. Ik heb een eigen vastgoedfinancier in mijn portefeuille: Twenthe hypotheek, die financiert vastgoed voor eigen gebruik en voor beleggers. Daarnaast is er sinds kort de Kredietunie Vastgoed Oost: van ondernemers, voor ondernemers. Die trekt middelen aan van (ex-)ondernemers en verstrekt hiermee vastgoedleningen aan ondernemers. Deze twee partijen zijn uniek.”

Schakel een adviseur in

Het loont altijd om financiers te vergelijken, benadrukt Ten Voorde. “Als je wilt dat ik meega naar jouw huisbank, is dat ook prima. Ik ben ervan overtuigd dat we samen betere resultaten behalen dan als je alleen gaat. Maar als het bij de bank niet lukt, zijn er genoeg alternatieven. Schakel een adviseur in om je hierbij te helpen, het is heel specialistisch werk.  Je accountant heeft verstand van je boekhouding, wij hebben verstand van financieringen. Maak daar vooral gebruik van.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: