Kennisplatform voor Oost Nederland

Fleur wint de finale van The Boardroom met upcycled sneakers

Geplaatst op 24 april 2023
Fleur wint de finale van The Boardroom met upcycled sneakers

De finale van The Boardroom 2023 was op dinsdag 18 april. Fleur (16 jaar) uit Ede is de winnaar van deze editie. Met haar bedrijf YouShoe maakt zij unieke prints op sneakers. Uit handen van wethouder Arnold Versteeg (Ede) ontving Fleur een cheque van €250,-. Op de vraag wat ze met de investering gaat doen antwoord ze: ‘Ik wil heel graag een cursus paintbrushen doen. Dan kan ik weer nieuwe designs maken’.

The Boardroom 2023 werd dit jaar afgesloten bij communicatiebureau De Indruk, waar de deelnemers hun ideeën pitchten aan een driekoppige jury: Arnold Versteeg (wethouder Economie van de gemeente Ede en bestuurder van Regio Foodvalley), Carlijn Pluijmakers-Emmen (REDRUM en Reducations) en oud-deelnemer Simon Roos. Niet alleen Fleur werd beloond met een mooie investering. Ook Abel uit Bennekom en Krijn uit Ede wonnen respectievelijk een aanmoedigingsprijs van €100,-. Abel heeft het unieke idee uitgewerkt om shampoo ‘Concrete Cleaner’ op de markt te brengen speciaal voor bouwvakkers: ‘Ik liep zelf tegen het probleem aan dat ik na een dag klussen heel moeilijk al dat gruis uit mijn haar kreeg’. Krijn kwam op het idee om scheerzeepjes op de markt te brengen, als duurzaam alternatief op scheerschuim.

Van idee naar uitwerking

Sinds 2020 biedt The Boardroom jongeren de mogelijkheid om te werken aan hun droom: ondernemer worden, of in ieder geval ontdekken of het wat voor je is. Ongeveer 20 ondernemende jongeren uit Veenendaal, Ede, Lunteren, Bennekom en Wageningen startten begin februari aan dit programma. Zij kregen onder andere training en begeleiding van ondernemers en professionals uit de regio, zoals ondernemer Ronald Kolthoorn (25). Hij deelde zijn ervaringen over hoe hij op jonge leeftijd franchisehouder werd van Bakker Bart in Ede.

Onder leiding van Demi Hogelucht, projectleider The Boardroom, werkten de deelnemers ruim tien weken lang aan hun bedrijfsidee. Van het maken van customized sneakers, het openen van een huisartspraktijk voor mensen met een migratie-achtergrond tot een bedrijf in het fotograferen van reizen, alles kwam voorbij. Demi vertelt: “Het is super inspirerend om de jongeren enthousiast bezig te zien gaan met hun idee. Ze doen dit in hun eigen tijd en er is niemand die ze verplicht dit te doen. Dat vergt discipline en lef en dat hebben de deelnemers absoluut laten zien de afgelopen weken.” De jongeren hebben de kans gekregen om hun ideeën goed uit te werken en hebben verhalen gehoord van ervaren ondernemers.

Regio Foodvalley ondersteunt The Boardroom zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en hen kennis laten maken loopbaanperspectieven in de regio. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: