Kennisplatform voor Oost Nederland

Genomineerden WTC Export Award Oost-Nederland bekend

Geplaatst op 17 oktober 2016
Genomineerden WTC Expo Award 2015

De genomineerden voor de World Trade Center Export Award Oost-Nederland 2016 zijn Esschert Design, Xsens Technologies en Yalp. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een bedrijf of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. De uitreiking zal op 27 oktober aanstaande plaatsvinden aansluitend aan het International Business Forum in Metropool Hengelo, en is kosteloos bij te wonen voor alle belangstellenden.

De genomineerden
Esschert Design uit Enschede is gespecialiseerd in het ontwikkelen van collecties gerelateerd aan tuinieren en natuur. Esschert Design creëert leidende concepten in de branche die focussen op bijvoorbeeld wilde vogels en dieren, outdoor haarden, kindertuinieren en werken in de tuin.
• Het in Enschede gevestigde Xsens is de leading innovator in 3D motion tracking technologie en producten. De Sensor fusion technolgie van Xsens verbindt naadloos de fysieke wereld met de digitale wereld in toepassingen zoals industriële controle en stabilisatie, gezondheid, sport en 3D character animation.
Yalp uit Goor is leverancier van sport- en speeltoestellen over de hele wereld. Yalp creëert inspirerende omgevingen die jongeren en ouderen uitdagen om te gaan bewegen, maar waarbij het vooral draait om plezier maken.

Aanmoedigingsprijs
Evenals voorgaande jaren zal ook de aanmoedigingsprijs worden uitgereikt aan een starter op de internationale markt. Deze zal op de avond zelf bekend worden gemaakt. Vorig jaar ging deze prijs naar Triboform en in 2014 naar Hellen van Rees.

Jury
De jury heeft bij de selectie van de genomineerden vooral gekeken naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. De juryvoorzitter is Louise van Weerden, lector internationale handel voor het MKB bij Saxion. Andere juryleden zijn Albert van Aggelen, Manager Engineering bij Siemens Hengelo en Marc Kroese, Sales Manager Export bij Trioliet en winnaar van de Export Award 2015.

De WTC Twente Export Award is een initiatief van de WTC Twente Business Club. De edities van 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 werden respectievelijk gewonnen door Trioliet uit Oldenzaal, SES Creative uit Enschede, Easy Sanitary Solutions uit Oldenzaal, PM Aerotec uit Hengelo, HoSt uit Enschede, Tyro Remotes uit Almelo, Safretti uit Haaksbergen en Hess AAC uit Enschede.

Uitreiking
De uitreiking vindt op donderdag 27 oktober a.s. plaats na het International Business Forum in Metropool Hengelo en begint om 18.00 uur. De prijs zal dit jaar worden uitgereikt door de heer Geert Braaksma, voorzitter van de Twente Board. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: