Kennisplatform voor Oost Nederland

Het Grootste Kennisfestival maakt zich op voor lustrumjaar

Geplaatst op 30 januari 2020

11 juni 2020 wordt de vijfde editie van Het Grootste Kennisfestival van Nederland georganiseerd in Het Havenkwartier in Deventer. De inhoud van een groot congres over Innovatief Organiseren in de sfeer van een muziekfestival. De lustrumeditie van het Festival staat dus voor de deur en de organisatie maakt via een nieuwe website de eerste sprekers bekend.

Goed begin

‘’We zijn trots op de namen die we nu al bekend kunnen maken. Stuk voor stuk toppers die de grote tent met gemak aan kunnen. En die allemaal met een nieuw verhaal komen. Zo zal Danielle Braun ‘veranderen zonder magie is kansloos’ presenteren en wordt de film ‘Kenniswerk’ van Martijn Aslander die onlangs in première ging vertoond. Maar misschien nog wel bijzonderder, Martijn zal ook voor de eerste keer een hele speciale voorstelling geven waarin muziek met een band, ‘spoken word’ en rap de hoofdelementen zijn. Kevin Blom komt met zijn team Colinda van Dijk en Erik Kaptein die samen het boek ‘De fluitende leider: Leiderschap van voetbalveld tot werkvloer’ schreven. Kees Klomp heet iedereen welkom in de betekeniseconomie. Katja Staartjes heeft net een nieuw prachtig boek uit ‘Topteams – Samen bergen verzetten. Matt Barnaby zijn verhaal heet ‘It’s better to act yourself into a new way of thinking than think yourself into a new way of acting’. Heel mooi is dat Kim Spinders, die één van de best beluisterde podcasts maakt ‘de Innovatie Wasstraat’, erbij is. Net als Guido Stompff, specialist in design thinking (radicaal veranderen in kleine stappen). En ‘last but not least’ komt Jan Hille Noordhof: ‘waarom zeg je niet wat je vindt?’ En dit is natuurlijk nog maar het begin. In totaal zullen zeker 80 sprekers het podium beklimmen. Maar er is ook muziek, kunst en theater. Zo treedt Björn van der Doelen bijvoorbeeld op en wordt er een Pubkennisquiz georganiseerd. Met partners worden er speciale podia ingericht over de Zorg, de Overheid en het Onderwijs van Morgen. En over innoveren met de Lean-aanpak en een speciale plek voor bestuurlijke vernieuwing. Op een apart festivalplein zal het Rijnlands denken en organiseren centraal staan.’’

Nieuwe site

De eerste namen voor Het Grootste Kennisfestival op 11 juni zijn bekend gemaakt op de nieuwe website: www.hetgrootstekennisfestival.nl. Die ontwikkeld is om alle activiteiten van de organisatie beter tot z’n recht te laten komen. Want behalve de Kennisfestivals gebeurt er veel meer. Naast de lustrumeditie in Deventer op 11 juni komt er op 1 oktober weer een Kennisfestival in Breda aan. Beiden inclusief een aantal ochtendevenementen. In Deventer wordt gewerkt aan een bijeenkomst waarin aandacht is voor internationale managementboeken met veel impact. En de boekpresentatie van ‘Zet de patiënt op 2 – Goede zorg begint bij jezelf’ van Arjen Banach en Niek van den Adel, die voor een klein extra bedrag bijgewoond kan worden is op het festivalterrein. Ook worden festivals in opdracht van verschillende organisaties georganiseerd. En er wordt momenteel gewerkt aan een specifiek festival rondom ‘zorg in de toekomst’ in september in Noord-Nederland. Bovendien lopen er op dit moment 5 reeksen met Masterclasses in verschillende regio’s. Daarnaast is de site bedoeld om inspiratie te bieden aan de bezoekers. Filmpjes, interviews en verhalen die in de loop van de tijd verzameld zijn en nog steeds worden verzameld zijn op de site samengebracht. Er staan naar schatting wel meer dan 70 complete presentaties van festivalsprekers op. En via het ook vernieuwde Kennisplatform dat nu geïntegreerd in de website is, zijn al die sprekers ook te boeken.

Masterclasses

De masterclasses die de organisatie aanbiedt zijn voortgekomen uit veel vragen van festivalbezoekers die van sommige onderwerpen meer wilden weten. Over Innovatief Organiseren. Het thema van het Kennisfestival, maar dan op veler verzoek, verder uitgediept. In deze series vertellen gerenommeerde, inspirerende sprekers die ook op het Festival stonden aansprekende verhalen vanuit theorie en praktijk. Daar waar het Kennisfestival meer een proeverij is, gaan deelnemers met deze sessies echt de diepte in. Ook doordat er veel meer ruimte is om de dialoog met elkaar aan te gaan. De praktijk wijst uit dat er tegelijkertijd ook wordt gewerkt aan een mooi en exclusief netwerk van ‘veranderaars’ in de verschillende regio’s. De masterclasses worden georganiseerd In Noord-Nederland, Midden en West-Nederland, Oost-Nederlands en Zuid-Nederland en Zeeland. Daarnaast is er recent een serie masterclasses rondom Datagedreven Werken ontwikkeld. Deze zal in april starten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: