Harrie Arendsen ontvangt Pioniers-certificaat als voorloper in sociale innovatie!

27 mei 2019 Innovatie

Dinsdag 21 mei is Frank Arendsen, eigenaar van Harrie Arendsen, door de Krachtclub voor ondernemend Overijssel benoemd tot heuse Pionier in sociale innovatie.

De provincie Overijssel juicht sociale innovatie binnen bedrijven toe. Volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit wordt namelijk 75% van het innovatiesucces in Nederland bepaald door sociale innovatie en 25% door technische innovatie. Wie voorop durft te lopen in sociale en technische innovatie en  anticipeert op bepalende ontwikkelingen in onze maatschappij, kan met haar bedrijfsinrichting sneller inspelen op een snel veranderende omgeving.

Met name de Harrie Arendsen managementstijl ‘Samen Organiseren’ heeft het Pioniers-certificaat opgeleverd. In deze managementstijl liggen de verantwoordelijkheden, bevoegdheden en besluitvorming lager in de organisatie zodat men zelf of in teamverband kan bepalen hoe het werk georganiseerd wordt. Frank Arendsen: “Hierdoor zijn we beter in staat om adequaat te acteren en te reageren op de snel veranderende behoeften van alle partijen die belang hebben bij onze organisatie, zoals klanten, leveranciers én de medewerkers.”  Met deze manier van werken komt de motivatie van binnenuit en wordt de betrokkenheid en het werkplezier van de medewerkers van Harrie Arendsen optimaal beïnvloed. Zij kunnen immers werken vanuit hun passie en talent.

Frank Arendsen is nog lang niet klaar met pionieren. Hij vertelt:  “Ik heb de ambitie om met creativiteit en overtuiging het bedrijf te blijven verrijken. Ik ben ervan overtuigd dat je lekker moet pionieren, plezier moet hebben in wat je doet. Ik wil graag de verandering binnen de vrij traditionele branche zijn. Natuurlijk wel op een verantwoorde manier. Dingen anders doen dan we gewend zijn, daar geloof ik in en dat is wat mij beweegt. Er zijn nog zoveel uitdagingen. Zolang je nog geen 100% marktaandeel hebt, is er nog altijd ruimte voor verbetering en vernieuwing.”

Ben je nieuwsgierig naar de andere Pioniers? Lees hier de persoonlijke verhalen van andere Pioniers. En vind er kennis, verhalen en tools om zelf met Sociale Innovatie aan de slag te gaan.