Kennisplatform voor Oost Nederland

Heuver Group lanceert haar eigen opleidingscentrum: VakMans

Geplaatst op 23 juni 2023
Heuver Group lanceert haar eigen opleidingscentrum: VakMans

Onder de titel ‘VakMans’ – een samenstelling van ‘Vakman’ en Heuver-oprichter ‘Mans Heuver’ – leren medewerkers de fijne kneepjes van het vak. In een pand tegenover het kantoor van Heuver Tyres zijn  leslokalen én een experience-ruimte gerealiseerd. De praktijkruimte is volledig ingericht en voorzien van apparatuur, zodat deze identiek is aan de ‘echte werkplaats’. Ook is er ruimte voor een grote vrachtwagen of ander groot voertuig. In de lessen en workshops gaat het om vakinhoudelijke kennis, zoals duurzaam bandenbeheer, montage van diverse soorten truck- landbouw-, en grondverzetbanden en het uitlijnen van voertuigen.

Anneke Sluiter‑Mijnheer is HR-manager bij Heuver in Hardenberg. Haar doel? Dat we als Heuver Group de meest aantrekkelijke werkgever in de regio zijn en blijven. Dat gebeurt mede door werknemers alle ruimte te geven om hun talenten te ontplooien. Daarvoor zet het bedrijf eigen programma’s op.
‘‘Zo’n band vind je nergens’, is onze slogan. Een knipoog naar wie we zijn natuurlijk, een bandenspecialist, maar ook een omschrijving van ons als werkgever: de persoonlijke band met elkaar staat voorop. We zijn een familiebedrijf en dat merk je. We kennen elkaar en verdiepen ons in elkaars werk; wie hier in dienst komt, heeft minimaal één dag zwarte handen.

Talentontwikkeling

De goede samenwerking en sfeer binnen ons bedrijf willen we blijven voeden. Dat doen we onder meer door al onze 420 medewerkers de ruimte te geven zich te ontwikkelen. Ieder heeft zijn eigen talent en daarmee ook zijn eigen interesses en ontwikkelmogelijkheden. Het mooie aan de term ‘talent’ is dat die rechtdoet aan de unieke kwaliteit van ieder mens. Heuver heeft sinds twee jaar een eigen opleidingscentrum, de Heuver Academy.

VakMans – eigen talenten opleiden

Door te blijven leren kunnen we het iedere dag een beetje beter doen voor onze klanten, blijven we innovatief en versterken we het werkplezier. Bovendien is intern opleiden een manier om de juiste mensen voor onze functies te vinden. Pasklaar opgeleide mensen vind je namelijk niet gemakkelijk. Zeker goed gekwalificeerd technisch personeel in de automotive-, truck-, en bandensector moeten we zelf opleiden om de Heuver kwaliteitsnorm voor onze klanten te kunnen blijven waarmaken. Ook dat doen we in onze eigen Heuver Academy via ‘VakMans’. Waar ook mensen zonder de gewenste kwalificaties worden opgeleid door onze eigen vakspecialisten. Ik ben dan ook uitermate trots dat we dit al Heuver Group aan onze medewerkers kunnen aanbieden en zie het als een waardevolle toevoeging aan onze eigen Heuver Academy.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: