Kennisplatform voor Oost Nederland

Heuver Group maakt werk van haar werkgeversmerk

Geplaatst op 29 april 2022
Heuver Group maakt werk van haar werkgeversmerk

Heuver Group gaat werkzoekenden nog beter helpen een passende baan te vinden binnen haar drie dochterbedrijven. Bij het werven zal meer gekeken worden of iemand matcht met de bedrijfscultuur. Een nieuwe Werken bij-site helpt daarbij. Dit is één centraal, overzichtelijk platform dat een goed beeld geeft van ‘werken bij Heuver’. “In onze sector is dit uniek.”

De naam Heuver is wijd verspreid door geheel Europa. Naast een internationale bandengroothandel maken ook 12 Profile Tyrecenter vestigingen (in voornamelijk Noord-Oost Nederland) en BEVRI Wheels en -Banden onderdeel uit van Heuver Group. Heuver Group is als werkgever de afgelopen jaren een belangrijkere speler geworden. Dat brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee, vinden ze bij Heuver. Het bedrijf werkte daarom de afgelopen maanden aan een nieuw platform om binnen de eigen bedrijven meer mensen aan de juiste baan op de juiste plek te helpen.

Bedrijfscultuur vs. persoonlijkheid

Werkenbij Heuver is een los, centraal platform voor alle wervingsacties vanuit Heuver. Recentelijk is deze Werken bij-website live en vinden werkzoekenden (intern en extern) een overzichtelijk aanbod van vacatures bij alle onderliggende bedrijven van het moederbedrijf. De site is beter vindbaar, vertelt één verhaal en biedt de mogelijkheid te werven op ‘cultural fit’ oftewel: een goede match tussen bedrijfscultuur en persoonlijkheid. En het allerbelangrijkste: de gebruiksvriendelijkheid maakt solliciteren via deze site makkelijk voor iedereen.

De juiste match

Anneke Sluiter-Mijnheer, HR manager bij Heuver Group, legt uit hoe de lancering van de Werken bij-site bijdraagt aan het werkgeversmerk: dat wat een bedrijf interessant maakt voor potentiële medewerkers: “De tijd dat alleen gekeken werd naar werkervaring en diploma’s ligt ver achter ons. Gedeelde drijfveren, waarden en motivatoren zijn minstens zo doorslaggevend voor een succesvolle invulling van welke functie dan ook. Als mensen echt in hun kracht worden gezet, zijn werknemer en werkgever daarbij gebaat.

Daarom neemt Heuver de lezer op de Werken bij-website volledig mee in de cultuur en geschiedenis van het bedrijf. Al gauw wordt het de werkzoekende zo duidelijk of Heuver een match is. In onze branche is dit veel minder vanzelfsprekend dan in sommige andere sectoren. Met dit duidelijke en bijzonder gebruiksvriendelijke platform onderscheiden we ons echt van de concurrerende banenmarkt”, besluit Anneke Sluiter-Mijnheer.

Werken bij Heuver Group

Het webadres van de nieuwe Werken bij-website van Heuver Group is werkenbijheuvergroup.nl. Gezien de grote groei die het bedrijf doormaakt, staan er continu verschillende, uiteenlopende vacatures online.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: