Kennisplatform voor Oost Nederland

Hybrid Spaces: een betekenisvolle ontmoeting tussen online en fysiek publiek

Geplaatst op 13 augustus 2021
Hybrid Spaces: een betekenisvolle ontmoeting tussen online en fysiek publiek

Word onderdeel van het onderzoeksproject Hybrid Spaces door mee te doen aan het experiment The Gossip, een intieme audio-ervaring. affect lab onderzoekt hiermee, samen met Tetem, hoe we betekenisvolle en intieme ontmoetingen kunnen creëren tussen het fysieke en online publiek.

Op 11 september kan je zowel fysiek in Tetem als online The Gossip beleven. Dit speelse experiment neemt de vorm aan van een intieme audio-ervaring tussen twee personen. In de huidige pandemie zijn bijzondere ontmoetingen onbekend terrein geworden. Door deelname aan het experiment onderzoek je samen met de makers de kracht van de intimiteit die tussen twee onbekenden kan ontstaan, zoals flirterige uitwisselingen of een directe vorm van vertrouwdheid. Doel is om een waardevolle kennismaking te laten ontstaan tussen het fysieke en online publiek van Tetem. Na afloop van The Gossip wordt jouw feedback gevraagd, die de makers gaan gebruiken om dit experiment door te ontwikkelen.

Hoe werkt het?

The Gossip vindt fysiek plaats in Tetem, maar tegelijkertijd ook online. Je krijgt eerst een korte introductie via een online platform en vervolgens een telefoonnummer waarmee alle deelnemers tegelijkertijd kunnen inbellen. Via deze telefoonlijn start het experiment, alwaar zich de gehele ervaring zal afspelen.

Wil je meedoen? Meld je dan aan bij affect lab via https://www.affectlab.org/hybrid-spaces. Geef daarbij aan of je fysiek in Tetem of online mee wilt doen. In Tetem geldt een maximum aantal bezoekers.

Over Hybrid Spaces

Hybrid Spaces is een design research project van affect lab, een creatieve studio gerund door Klasien van de Zandschulp en Natalie Dixon. Hybrid Spaces is een experiment in hybride performances en hybride omgevingen. Het project onderzoekt hoe waardevolle, impactvolle en betekenisvolle verbindingen tussen online en fysiek publiek kunnen worden gecreëerd.

Hybride experimenten in samenwerking met Tetem

The Gossip is een opvolging van het onderzoek van Klasien van de Zandschulp naar onverwachte ontmoetingen tijdens haar Ontwikkelweek in Tetem. In samenwerking met Tetem presenteert Hybrid Spaces dit jaar twee hybride experimenten. Het eerste is The Gossip, dat geïnitieerd is in het kader van het STRP Festival 2021 en door Hybrid Spaces samen met partners doorontwikkeld wordt tijdens een zoektocht naar hybride ontmoetingen. Het experiment op 11 september is ontwikkeld in samenwerking met curator Faye Kabali-Kagwa en Arjan Scherpenisse. Het tweede experiment van Hybrid Spaces is een hybride dansavond met DuoDisco. Meer hierover wordt dit najaar bekend gemaakt via de website van Tetem.

Illustratie: Iris Frankhuizen

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: