Kennisplatform voor Oost Nederland

ICT Spirit met 2 Twee Certified Data Protection Officers klaar voor toekomst

Geplaatst op 14 juli 2017
ICT Spirit met 2 Twee Certified Data Protection Officers klaar voor toekomst

Jan Swaters en René Blokhuis van ICT Spirit in Haaksbergen zijn geslaagd voor de opleiding Certified Data Protection Officer (CDPO). ICT Spirit in Haaksbergen heeft daarmee als enige organisatie in Nederland twee CDPO’ers in huis. Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties voldoen aan de Europese Privacywetgeving, die is vastgelegd in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dat is niet altijd eenvoudig, zeker niet waar het gaat om privacybescherming. Een CDPO biedt daarin ondersteuning en kan namens derden optreden als Functionaris Gegevensbeveiliging.

Datasecurity hot item
Datasecurity is voor steeds meer organisaties een hot item, en terecht, vinden ze bij ICT Spirit. Het onbedoeld lekken van data, of te maken krijgen met malware, kan grote (imago)schade veroorzaken. Waar staat welke data? Zijn het persoonsgegevens of bijzondere persoonsgegevens? Wie kan bij deze data? Zijn de gegevens goed beschermd? Is er wellicht te veel opgeslagen? Om op al deze en meer vragen antwoord te krijgen én te voldoen aan de wet, moeten duidelijke doelen geformuleerd en gepland worden.

Stappenplan
Een dedicated team ondersteunt bij het creëren van bewustzijn, het in kaart brengen van de risico’s en het nemen van maatregelen. Dit gaat volgens een stappenplan met praktische oplossingen die de operationele voortgang van de organisatie niet belemmeren. Daar waar deze taken niet intern ingevuld kunnen worden, kan het security team van ICT Spirit ondersteuning bieden. Zowel Jan Swaters als René Blokhuis maken deel uit van dit security team en mogen als CDPO ook ingehuurd worden als Functionaris Gegevensbeveiliging. Zo helpen zij organisaties te voldoen aan de AVG voordat deze in werking treedt. Het security team van ICT Spirit adviseert organisaties graag over privacy en informatieveiligheid.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: