Kennisplatform voor Oost Nederland

Internationale AIH Group vestigt zich in World Trade Center Twente

Geplaatst op 5 mei 2023
World Trade Center Twente

Op 18 april 2023 heeft de internationale AIH Group met roots in Zuid-Afrika haar vestiging in World Trade Center Twente officieel geopend. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats in het bijzijn van de AIH directieleden en vertegenwoordigers van World Trade Center Twente, Oost NL, NFIA, Twente Board, Gemeente Hengelo en Smart Tech NXT.

AIH Group uit Pretoria is met 250 consultants een grote speler in de automotive, EV en de logistic supply sector. Met klanten als BMW, Mercedes, VinFast, VW, Mahindra en EV bedrijven zijn ze voor Oost-Nederland een toegevoegde waarde als het gaat om het engineeren van assembly plants en de ombouw van fabrieken van combustion engines naar EV. AIH heeft al een wereldwijd kantorennetwerk met vestigingen in Australië (Sydney), Slowakije (Bratislava), het Verenigd Koninkrijk (Oxford) en de Verenigde Staten (Dallas). Hun vestiging in World Trade Center Twente in Hengelo zal fungeren als hoofdkantoor van waaruit zij de Europese, Amerikaanse en Britse markt gaat ondersteunen.

AIH Group in Nederland

De vestiging van AIH Group in Nederland is het resultaat van het gezamenlijke softlanding-programma van Oost NL en World Trade Center Twente met ondersteuning vanuit de NFIA, gemeente Hengelo en Twente Board. Met het softlandingprogramma hebben inmiddels een twintigtal bedrijven uit Zuid-Afrika, Australië, India, Estland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland en Singapore zich succesvol gevestigd in World Trade Center Twente en Oost-Nederland. Opererend vanuit de stad Hengelo zal AIH haar activiteiten in Nederland geleidelijk uitbreiden.

Met betrekking tot de AIH Group zijn er inmiddels verschillende inhoudelijke connecties gemaakt zoals met het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing en het Twentse en Nederlandse bedrijfsleven rond assembly en Electric Vehicles.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: