Kennisplatform voor Oost Nederland

World Trade Center Twente gaat door met Woman International Business

Geplaatst op 4 maart 2021
‘World Trade Center Twente gaat door met Woman International Business’

8 maart; Internationale Vrouwendag, de dag waarop we bewuster stil staan bij de rechten van vrouwen over de hele wereld. Het was 1912 toen Internationale Vrouwendag voor het eerst in Nederland werd gevierd. Vrouwen kwamen op voor hun rechten op gebied van onder meer arbeid en vrouwenkiesrecht. Internationale Vrouwendag vond haar oorsprong enkele jaren daarvoor in New York met een staking tegen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In veel landen over de hele wereld wordt nog steeds stilgestaan bij de rechten van de vrouw en de economische zelfstandigheid van de vrouw.

Uit een recent onderzoek van Dr. Louise van Weerden in opdracht van RVO kwam naar voren dat het aantal vrouwelijke ondernemers groeit, zowel absoluut als relatief. Nederland staat in de top vijf van de tien beste landen voor vrouwelijk ondernemerschap en scoort een 69,3 op een schaal van 0-100 voor wat betreft het ondernemingsklimaat en de mogelijkheden voor het ontplooien van individuele ambities. (Inter)nationale netwerken zijn relevant zijn voor de internationalisering van MKB-ondernemers aangezien ze hierdoor toegang krijgen tot nieuwe kennis, ervaringen en contacten met potentiële afnemers en andere stakeholders in het buitenland. Om optimaal te kunnen ondernemen zijn communicatie, relaties leggen, het uitwisselen van zakelijke informatie cruciaal. Vrouwelijke ondernemers begeven zich makkelijker op de internationale markt wanneer ze zich in een zakelijke omgeving bevinden waar de ambitie van internationalisering wordt gestimuleerd. Ze vinden internationalisering interessant evenals persoonlijke ontwikkeling.

Vervolg

Monique Oosterveld, directeur Bedrijfsvoering en Projecten: “Na twee succesvolle edities ‘Woman International Business’ waar World Trade Center Twente veel ‘business ladies’ mocht verwelkomen, zijn we er trots op te melden dat wij door gaan met ‘Woman International Business’. Maar wel in een andere opzet. We gaan maatwerk bieden en starten met een pilot om twee onderneemsters verder te helpen, waaronder een starter op de internationale markt. Het World Trade Center Twente is er voor zowel de startende als ervaren ondernemers én voor zowel mannen als vrouwen. Wij bieden een krachtig internationaal netwerk met 325 World Trade Centers in 90 landen en we maken grenzeloos ondernemen succesvol. Daarmee is het World Trade Center Twente hét centrale platform voor internationale verbindingen waarmee wij een significante bijdrage leveren in de ondersteuning van bedrijven op gebied van internationaal ondernemen. Niet enkel vanuit de context ‘export en import’ maar ook vanuit de context ‘arbeidsmarkt en behoud van talent’”.

Vernieuwde opzet

Door een vernieuwde opzet van Woman International Business biedt het World Trade Center Twente internationaal actieve vrouwen die tijdelijk ondersteuning wensen én vrouwen die de wens hebben om succesvol internationaal te ondernemen een mooie kans. World Trade Center Twente verbindt vrouwen internationaal en biedt maatwerk afgestemd op de behoefte van de onderneemster.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: