Kennisplatform voor Oost Nederland

Voorzitter World Trade Center Twente Henk Ligtenberg draagt stokje over aan John van der Vegt

Geplaatst op 27 januari 2023
Voorzitter World Trade Center Twente Henk Ligtenberg draagt stokje over aan John van der Vegt

Na bijna vijf jaar zal Henk Ligtenberg binnenkort zijn voorzitterschap van de Stichting WTC Twente neerleggen. In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de operationale kant en positionering van het World Trade Center Twente om een verdere groei mogelijk te maken. Nu het WTC klaar is om de volgende stap te maken heeft de huidige voorzitter aangekondigd het stokje over te dragen. In de persoon van John van der Vegt is een nieuwe voorzitter gevonden. Hij zal per 1 april 2023 het stokje overnemen.

World Trade Center Twente is in de afgelopen vier jaren gegroeid, waaronder ook het Expat Center, een van de onderdelen van WTC Twente. Henk Ligtenberg was daar vanaf het begin bij betrokken. Internationals (expats en internationaal talent) worden steeds belangrijker voor de groei van het bedrijfsleven in de regio. Juist voor deze bedrijven en studenten is de dienstverlening van het Expat Center op het gebied van zowel formalities (onder andere afspraken met IND en aanvraag erkend referentschap), services zoals taaltraining en relocation en social events van belang. 

Met zijn jarenlange internationale ervaring bij Oost NL heeft Henk Ligtenberg vooral kunnen meedenken bij het versterken van de services op het gebied van internationale handel, waaronder economische missies en landenanalyses. Belangrijke stap in de bestuursperiode van de voorzitter is ook het aanbieden van softlanding faciliteiten voor buitenlandse bedrijven. Deze dienstverlening is opgezet om buitenlandse bedrijven makkelijker te laten ‘landen’ in het World Trade Center en om van daaruit verder te groeien.

John van der Vegt is een bekende in Twente. Tot 1 februari a.s. is hij nog voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente. En onlangs heeft hij afscheid genomen van de TwenteBoard. Sinds dit jaar is hij voorzitter van het landelijk werkende College voor Toetsen en Examens. Hij kijkt uit om al zijn ervaring van de afgelopen jaren voor het WTC Twente in te kunnen zetten: “Met een dalend aantal Twentse studenten is het aantrekken van internationaal talent (student of werknemer) essentieel om in de behoefte van het bedrijfsleven te voorzien en de brede welvaart in Twente te behouden. Daar zet ik me via het WTC Twente graag voor in.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: