Kennisplatform voor Oost Nederland

JCL breidt bike logistics uit met 32.000 m2 warehouse

Geplaatst op 7 december 2022
JCL breidt bike logistics uit met 32.000 m2 warehouse

Op woensdag 30 november jongstleden is het nieuwe warehouse van JCL Logistics Benelux in ’s-Heerenberg voor de uitbreiding van bike logistics opgeleverd. Rond het middaguur werd in het bijzijn van alle medewerkers symbolisch de sleutel overgedragen aan algemeen directeur Bert de Vries. Met de uitbreiding van 32.000 m2 heeft JCL Logistics Benelux 105.000 m2 warehouse in gebruik om de Europese distributie van fietsen en accessoires te kunnen bedienen. Vanaf begin januari is de nieuwe locatie operationeel.

Het duurzame, toekomstbestendige gebouw beschikt over het BREEAM Good-certificaat. Het geeft JCL continu inzicht in de duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Naast energiemonitoring en verbruiksoptimalisatie worden ook aspecten als binnenklimaat, ventilatie en licht serieus onder de loep genomen. Een gezonde werkomgeving is immers beter voor het welzijn van de medewerkers. “De uitbreiding stelt ons in staat de fietsenlogistiek verder te verduurzamen”, vertelt Bert de Vries. “De nieuwe locatie is gelegen naast het bestaande pand. Hierdoor kunnen we het aantal vervoersbewegingen tussen onze vestigingen reduceren. Dit heeft een lagere uitstoot tot gevolg. Het omliggende terrein biedt bovendien ruimte om verder te ontwikkelen met elektrische voertuigen.”

Verlengstuk opdrachtgevers

Met name door het opzetten van eigen distributie in Nederland, Ruhrgebied en Noord-België heeft de logistiek van fietsen en fietsaccessoires een vlucht genomen. In totaal distribueert JCL jaarlijks 1,1 miljoen fietsen in Europa. Daarmee is JCL één van de grootste logistieke bike-organisaties in Europa. De fietsenlogistiek beperkt zich bij JCL niet tot de op- en overslag en het transport. Bert de Vries: “We zijn steeds meer een onderdeel van de supply chain van onze klanten. Door de coördinatie, opslag en fijnmazige aanvoer van componenten via onze warehouses optimaliseren wij de efficiency in de keten. Tevens hebben wij de expertise in huis om fietsen af te monteren. Hiermee lossen wij niet alleen logistieke, maar ook productie-uitdagingen op voor opdrachtgevers. Met als gevolg een lagere doorlooptijd, hogere kwaliteit en meer flexibiliteit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: