Kennisplatform voor Oost Nederland

Kab Accountants en Belastingadviseurs haalt € 17.500 euro op voor de Voedselbank

Geplaatst op 16 maart 2023
Kab Accountants en Belastingadviseurs haalt € 17.500 euro op voor de Voedselbank

Een tocht over 8.000 kilometer naar de Noordkaap. Die uitdaging gingen Robert Baars en Ron Ketelaar namens Kab aan. “Het was met recht een enorm avontuur en niet te omschrijven zó mooi. De Noordkaap zelf met de metalen wereldbol, maar zeker ook de weg ernaartoe”, concluderen Ron Ketelaar en Robert Baars.

In totaal deden 13 teams mee met de expeditie. “Het is zeker niet vanzelfsprekend dat de Noordkaap te bereiken is. De weg die leidt naar het uiterste puntje van ons continent is vaak niet begaanbaar en zeker het laatste stukje is regelmatig afgesloten. Zo ook kort voordat wij aankwamen. Die laatste 15 kilometer is uiteindelijk voor ons begaanbaar gemaakt door speciaal ingehuurde sneeuwschuivers,” vertelt Robert. De terugweg had spectaculaire routes door Noorwegen. Daar werd nog een temperatuur van -32 graden Celsius aangetikt. “Op die extreme weersomstandigheden kun je je niet voorbereiden. Het was een enorme ervaring!”

Ontzettend trots

Door deze uitdaging aan te gaan is er een bedrag opgehaald van maar liefst € 17.500,-. “Wij zijn ontzettend trots dat we namens alle sponsoren dit prachtige bedrag aan de Voedselbank mogen overhandigen.”

In de kou, uit de kou

Op vrijdag 10 maart jl. is het bedrag aan de voedselbank bekend gemaakt en is de cheque overhandigd aan voorzitter Peter Bob Peerenboom en bestuurslid Anja Nieuwenhuis: “Wij zijn heel dankbaar dat we deze cheque in ontvangst mogen nemen, wat een mooi bedrag! Om maar in de Noordkaap-termen te spreken: hiermee kunnen we vele gezinnen die in de kou staan, uit de kou halen . Namens deze gezinnen danken wij Ron, Robert en alle sponsoren voor deze gulle gift”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: