Kennisplatform voor Oost Nederland

Keizers Metaal: Verrassend flexibele complete dienstverlener

Geplaatst op 27 december 2017
Keizers Metaal: Verrassend flexibele complete dienstverlener

Met de installatie van een nieuwe 3D-buislaser zette Keizers Metaal uit Haaksbergen eind september een nieuwe stap in het streven om een flexibele en complete dienstverlener voor de metaalindustrie te worden. “Hier kunnen we veel klanten uit Oost-Nederland mee bedienen. 3D-buislaseren is in deze regio echt uniek.”

Aan het woord is directeur Dennis Grolleman van Keizers Metaal. Samen met Rody Waanders, die voor de klanten van het Haaksbergse bedrijf het aanspreekpunt voor de nieuwe machine wordt, ziet hij vol vertrouwen de toekomst tegemoet. “We waren al een bedrijf met een uitstekend machinepark én prima mensen, nu kunnen we bestaande en nieuwe klanten nog meer van dienst zijn. Het is maar weer het bewijs dat we echt een partner van onze klanten willen zijn. We luisteren naar de wensen uit de markt en spelen daarop in.”

Karin
Grolleman, die het familiebedrijf zo’n twee jaar geleden overnam, wil de flexibiliteit van het bedrijf benadrukken. En daarmee ook de flexibiliteit van de klanten van Keizers. Zij kunnen namelijk door Keizers in te schakelen veel sneller werken. “We maken onderdeel uit van de interne supply chain van de klant. We denken mee over het ontwerp van een machine en zorgen ervoor dat de producten snel en gemakkelijk te bestellen zijn. Ons online systeem Karin zorgt voor de digitale integratie. Gekscherend zeg ik wel eens dat dat systeem onze meest ideale werknemer is: ze slaapt namelijk nooit”, lacht de ondernemer.

Toch is de directeur maar wat blij met al zijn eigen echte vakmensen. “Je kunt namelijk in ons vak heel veel automatiseren, maar uiteindelijk zal er altijd een deel mensenwerk blijven. En dat betreft onder meer het contact met de klant. Vandaar dat ik ook zo blij ben met Rody, want hij weet alles over de nieuwe 3D-buislaser. Hiermee verbeteren we onze concurrentiepositie zonder twijfel. Er zijn wel een aantal van dit soort precisie-machines in Nederland, maar die staan hier zeker niet in de buurt. Voor lokale bedrijven is het dus een ideale gelegenheid om Keizers in te schakelen.”

Totaalpakket
Waar anderen kozen voor een 2,5-kops buizenlasersnijmachine, besloot Grolleman te investeren in een machine met volledige 3D-buislaser. “Wij kunnen lasnaden in de constructie integreren, dat kan niet met een laserkop van 2,5. Bovendien kunnen we zo optimaal inspelen op de trend in de markt dat klanten steeds meer in 3D ontwerpen. Wij hebben nu een totaalpakket voor onze klanten: halffabricaten en samenstellingen, die we als de klant dat nodig heeft meteen kunnen poedercoaten en verzinken. Aangevuld met Karin – voor CAD en CAM, het aanvragen en doen van offertes, en track & trace in de fabriek, zodat de klant zijn bestelling kan volgen – maakt dat Keizers Metaal tot een metaalfabriek van de toekomst.”

De 3D-buizenlaser is afkomstig van Trumpf, de Duitse fabrikant waar Keizers ook al twee vlakbed-lasersnijmachines in het pand aan de Metaalstraat had staan. Ook hier blijkt weer dat Grolleman en zijn medewerkers alleen maar voor het beste gaan, want Trumpf staat in de markt bekend als een zeer betrouwbaar merk. De machine is een TruLaser Tube 7000, met een 3,6 kW CO2 3D-laserkop. “Het apparaat kan de laser in alle denkbare richtingen snijden. We kunnen buizen van liefst zes meter lengte en een diameter van 254 millimeter aan, met een dikte van tien millimeter.”

Grolleman en Waanders zien veel potentie. “Klanten die gaan voor een hoge leverbetrouwbaarheid, veel flexibiliteit en kwaliteit én een persoonlijke benadering, kunnen eigenlijk niet om ons heen. We hebben veel specifiek plaatmateriaal op voorraad en kunnen dus snel inspelen op vraag uit de markt. We zijn klaar voor de toekomst.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: