Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe producten en diensten: groei Esra gaat gestaag door

Geplaatst op 14 april 2023
Nieuwe producten en diensten: groei Esra gaat gestaag door

Esra, het bekende Apeldoornse bedrijf voor intern transport en opslag, is zijn producten- en dienstenaanbod verder aan het uitbreiden. Naast aandacht voor duurzaamheid is binnen de Esra-groep de dochteronderneming Esra Turnkey Projecten gestart. Deze tak regelt de volledige nieuwbouw, verbouw, verhuizing of uitbreiding van een magazijn.

Met de overname van Atrans Heftrucks en Magazijnvoertuigen, ruim een jaar geleden, en eerder al Mega Magazijninrichting, heeft Esra zijn mogelijkheden aanzienlijk uitgebreid. Tel daarbij enkele Twentse zusterbedrijven van Esra, met name in de metaalsector, en het mag duidelijk zijn dat Esra meer is dan enkel een totaalleverancier van mobiel intern transport en opslag. En nu is daar Esra Turnkey Projecten, een logische nieuwe stap, waarmee Esra zijn dienstverlening nog verder uitbreidt.

“De klant volledig ontzorgen”, noemt René Heupink het. Heupink, die samen Dennis Grolleman aan het roer staat bij Esra, is zich ervan bewust dat de term ‘ontzorgen’ tegenwoordig te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar een betere omschrijving voor wat Esra Turnkey Projecten voor de klant betekent is er simpelweg niet. “Als een klant een magazijn wil bouwen of verbouwen, dan regelen wij alles. Vanaf de bouw tot de volledige inrichting van het pand. Desnoods verzorgen wij ook de benodigde vergunningen. Begin 2023 dit jaar zijn we hiermee gestart, er lopen inmiddels een aantal projecten, dus we voorzien echt in een behoefte. Bedrijven die willen uitbreiden hebben het al heel druk met hun core-activiteiten, dan is het simpelweg fijn als een externe partij de nieuwbouw of verbouw overneemt. Dat scheelt heel veel druk en stress. Dus ja, ontzorgen, dat is precies wat wij doen.”

Duurzaam

Nieuw in de stal van Esra zijn verder elektrische heftrucks van het Chinese merk EP. Heupink noemt twee belangrijke redenen waarom Esra met deze fabrikant in zee is gegaan. Ten eerste gaat het om de levertijd. “Dat is ook in onze branche vaak een groot probleem. Levertijden van een jaar zijn geen uitzondering. Maar EP heeft zijn zaken heel goed voor elkaar. Zij kunnen wel vlot leveren.”

Daarnaast zijn EP-heftrucks standaard voorzien van lithium-ion batterijen. In tegenstelling tot de oude loodzuur-batterijen kunnen deze ‘li-ion’-accu’s ook probleemloos tussentijds worden opgeladen, ze hoeven daarvoor niet eerst helemaal leeg te zijn. “Dat betekent dat je geen wisselbatterij meer nodig hebt. Je bespaart jezelf en het milieu die extra batterij.”, aldus Heupink, die verder vertelt dat Esra binnen afzienbare tijd zonnepanelen op het bedrijfstak zal krijgen. “We bekijken nu de mogelijkheden, maar ik ga ervan uit dat het doorgaat. Ook zijn we bezig met testen van waterstofauto’s voor onze servicemonteurs. Op die manier dragen wij ook steeds meer bij aan een beter klimaat.”

Vakmensen

Qua personele bezetting is Esra in twee jaar tijd uitgebeid van 28 naar 44 medewerkers. Het zegt genoeg over de gestage groei die het bedrijf doormaakt. Nieuwe vakmensen zijn welkom. “Net als in alle technische sectoren is het ook voor ons lastig om mensen te vinden”, zegt Heupink eerlijk. “Maar ik denk dat wij als Esra vakmensen iets interessants te bieden hebben. Een mooi bedrijf, met veel perspectief. En een fijne sfeer. Ons kent ons, dat past bij Esra. Niet alleen intern, maar ook naar buiten toe. Wij kennen onze klant, spreken zijn taal. De koffie staat altijd klaar. Die kernwaarde zal bij ons nooit verdwijnen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: