Kennisplatform voor Oost Nederland

Laborijn: ‘Omkijken naar de arbeidsmarkt’

Geplaatst op 9 maart 2023
Omkijken naar de arbeidsmarkt

Werkleerbedrijf Fijnder en sociaal werk- en ontwikkelbedrijf Laborijn lanceren samen de werkgeverspilot: ‘Omkijken naar de arbeidsmarkt’.

Voor een kleine groep werkzoekenden is het moeilijk om werk te vinden. En dat is een gemiste kans, vinden zowel Fijnder als Laborijn. De werkgeverspilot ‘Omkijken naar de arbeidsmarkt’ wil daar verandering inbrengen. De pilot daagt werkgevers in de Achterhoek uit om werk te bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De pilot is een uitnodiging aan bedrijven om zelf regie te pakken en creativiteit te benutten bij het bieden van werk aan onbenut arbeidspotentieel. Jeroen Spruit, algemeen directeur Laborijn: “Door talenten en competenties centraal te zetten en te kijken naar wat wél passend is, kan een werkplek op maat worden gecreëerd. Fijnder en Laborijn bieden daarbij hulp en een financiële vergoeding. Deze kan naar eigen inzicht ingezet worden en is bedoeld om een succesvolle, duurzame plaatsing te realiseren.”

De werkgeverspilot Omkijken wordt gelanceerd met een oproep aan werkgevers om het Omkijken manifest te ondertekenen. Daarmee willen Fijnder en Laborijn zoveel mogelijk werkgevers bereiken. Door samen anders te kijken, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Zo wordt werk gecreëerd voor mensen die nu aan de kant staan. “Dat is fijn voor de mensen zelf, die weer meedoen, maar ook voor de werkgever die er een waardevolle kracht bij heeft”, aldus Theo Beijer, directeur van Fijnder.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: