Kennisplatform voor Oost Nederland

Midwinter Spooktocht naar oude IJslandse legende over trol Grýla

Geplaatst op 23 november 2023

Griezel jij mee tijdens de spannende theatrale spooktocht in Zwolle op 16 en 17 december? De eeuwenoude IJslandse legende van de trol Grýla komt tot leven. Dit monster leeft in de IJslandse bergen met haar dertien kerstkerels. Als Kerstmis nadert, komt Grýla uit de bergen op zoek naar stoute kinderen die zij in de zak stopt, om later te kunnen opeten. Koop nu je kaarten met Early Bird korting! www.zwolleunlimited.nl/spooktocht. 

Midwinter is de donkerste tijd van het jaar. Ook in Zwolle! Volkeren in de hele wereld staan in deze midwinterperiode met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de kortste dagen van het jaar, waarin de zon even is bevroren aan de hemel. Ook in Zwolle kan het publiek deze bijzondere periode vieren.  

Storytelling, theater en muziek 

Het publiek wandelt tijdens Midwinter Spooktocht in groepen een spannende tocht door onheilspellende stegen en donkere kelders in de Zwolse binnenstad. Er zijn tochten op de middagen en avonden. Met verhalen, theater en muziek worden het oeroude monster Grýla en haar kerstkerels tot leven gewekt. De Midwinter Spooktocht wordt gespeeld en verteld door een aantal verhalenvertellers samen met vele amateurspelers. Met een ‘escape’ in de laatste scène. 

Winterwarmte met livemuziek  

Het publiek kan opwarmen en napraten in de sfeervolle circustent bij het vertrek- en aankomstpunt van de Midwinter Spooktocht; het Grote Kerkplein. Voor de gelegenheid is het plein omgedoopt tot Winterwarmte. Hier staat warme chocolademelk en glühwein klaar en brandt een heerlijk vuurtje. De tent heeft een doorlopende livemuziek-programmering met aanstekelijk bandjes. Een fijne plek voor een goed gesprek of een dansje. Het muziekprogramma in de tent is er niet alleen zaterdag en zondag, maar ook al op de vrijdagavond. 

Kunst- en Kerstmarkt  

Om de tent op het Grote Kerkplein en langs de Luttekestraat kan het publiek zaterdag en zondag genieten van de Kunst- en Kerstmarkt. Daar wordt werk tentoongesteld van lokale en regionale kunstenaars en creatieve makers, smult het publiek van typische kerstversnaperingen en zijn bijzondere decoraties te koop om huis en tuin te hullen in kerstsferen.  

Productiehuis De Verhalenboot i.s.m. ZwolleFonds 

De Midwinterspooktocht is bedacht en gemaakt door het artistieke team en het productieteam van Productiehuis De Verhalenboot. De tocht staat onder regie van de Zwolse verteller en regisseur NinaDis Meeuwsen, zelf van IJslandse afkomst. De organisatie van de spooktocht is een samenwerking met de ondernemers in de Zwolse binnenstad, verenigd in het ZwolleFonds. Festivalplatform Zwolle Unlimited is mediapartner van het evenement.  

Vrijwilligers zijn het goud en de smeerolie 

Vele tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat het publiek onbezorgd kan genieten. Er zijn nog wat helpende handen nodig. De bemanning van de bar, de begeleiding van de routes, de op- en afbouw, de vuurtjes, de backstage verzorging en nog veel meer, worden gedaan door de vrijwilligers. Zij zijn het goud en de smeerolie.   

Er is een spooktocht voor 12+ en volwassenen en een spooktocht voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.   Programma en tickets via www.zwolleunlimited.nl/spooktocht

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: