Kennisplatform voor Oost Nederland

Museum MORE opent voor museumactie

Geplaatst op 19 januari 2022
Museum MORE opent voor museumactie

Op woensdagmiddag 19 januari van 12.00 tot 16.00 uur opent Museum MORE in Gorssel zijn deuren voor de MOREathon. Een ludieke marathon langs prachtige kunst. Bezoekers zijn van harte welkom om van start tot finish aan hun mentale fitness te werken in het museum. Toegang is die middag gratis.

Artistiek directeur Maite van Dijk: “Met een knipoog naar sportbeoefening, willen we laten zien dat musea en kunstbeleving net zo essentieel zijn voor het bevorderen van algeheel welzijn en volksgezondheid als fysieke sport. Cultuur zorgt voor de broodnodige ontspanning, troost, inspiratie en maatschappelijke verbondenheid in een schijnbaar uitzichtloze periode voor veel mensen. Er zijn ongeveer 1,3 miljoen Museumkaarthouders in ons land en nog veel meer cultuurliefhebbers, kunststudenten en kunstenaars. Ook voor kunsteducatie, scholen en opleidingen in de cultuursector is het cruciaal dat musea weer toegankelijk zijn. Bovendien hebben we al bijna twee jaar lang bewezen dat musea een van de veiligste bezoeklocaties zijn tijdens deze pandemie. Er zijn nooit besmettingshaarden geweest in musea, juist vanwege al onze voorzorgsmaatregelen. Vandaar dat we het Kabinet en Kamerleden met klem willen oproepen musea te openen”. 

Museum MORE

Hiermee doet Museum MORE in Gorssel mee aan de landelijke actie Museum Gym van de Museumvereniging. Kasteel Ruurlo blijft die middag gesloten.

Mocht de veiligheidsregio/gemeente de huidige voorschriften ter plekke handhaven, tijdens de actie, dan zal het museum de aanwijzingen van handhaver(s) opvolgen. Toegang is gratis en alléén mogelijk met QR-code, mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand van andere bezoekers.

Details

MOREathon woensdag 19 januari
Open vanaf 12.00 uur
Museummedewerkers en kunstenaar Arjan van Helmond moedigen bezoekers aan, gaan in gesprek, helpen op het parcours en houden inspirerende flitscolleges bij stempelposten. Alle deelnemers mogen hun eigen tempo aanhouden. Sportieve kleding aanbevolen. Training vooraf is niet nodig. Diskwalificatie uitgesloten. Voor 16.00 moet je de finish bereikt hebben.
Einde om 16.00 uur


Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: