Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwbouw tweede magazijn Twentepoort Groep

Geplaatst op 1 december 2016
Nieuwbouw tweede magazijn Twentepoort Groep

Het logistieke concern Twentepoort Groep gaat opnieuw uitbreiden. Een mooie kans diende zich onlangs aan, met als resultaat dat over een klein jaar een tweede bedrijfspand aan de Vijverweg in Wierden wordt opgeleverd. De vraag naar opslagruimte in de regio groeit gestaag en op het gebied van E-fulfilment (webwinkel logistiek) is dit Twentse bedrijf een belangrijke speler op de Nederlandse markt geworden. Reden te meer voor eigenaren Martin Noeverman en Arno Brokelman om nog verder over de horizon te kijken.

De basis van Twentepoort Groep ligt in Almelo, maar sinds de bouw van een nieuw complex op bedrijfsterrein Weuste-Noord in 2015 is Wierden een goede keus gebleken. Zo is het huidige magazijn eerder dit jaar qua opslagruimte al verdubbeld en nu liggen wederom uitbreidingsplannen hapklaar op tafel. In het najaar van 2017 moet er een soortgelijk pand gerealiseerd zijn voor warehousing, specifiek voor het bedrijfsonderdeel TwenPack. “We willen ons bedrijf doorontwikkelen”, vertelt Martin Noeverman. Samen met Brokelman en de ongeveer 25 medewerkers runt Noeverman de florerende onderneming. “Hier in Wierden hebben we een prima plek gevonden, op steenworpafstand van de snelwegen. Logistiek gezien heel gunstig.”

Splitsen logistieke stromen
Op dit moment biedt Twentepoort Groep zowel kleinschalige (onder andere seizoensgebonden) opslag voor webwinkels als de traditionele op- en overslag in één warehouse. “Dat gaan we straks splitsen om gezonde groei verder mogelijk te maken, maar om ook ruimte te krijgen en rust in de onderneming te behouden. Voor de webwinkels bieden we namelijk het totaalpakket: van opslag tot foutloos ‘orderpicken’ en verzenden naar de klant. Dat is een andere markt dan de traditionele opslag. Bovendien zien we een toename in webshop-logistiek. Niet alleen richting consumenten, maar vooral ook business-to-business. Dan wil je voldoende plek hebben om klanten te bieden wat ze vragen. Tevens is er behoefte aan meer kantoorruimte, aangezien we komend jaar weer nieuwe vacatures verwachten in te vullen.”

Meer vierkante meters
Het nieuwe pand wordt een kleine honderd meter verderop aan de Vijverweg in Wierden gebouwd, op een perceel van ruim tweeduizend vierkante meter. De bouw omvat een warehouse van dertienhonderd vierkante meter mét overkapping, om zonder weersinvloeden te kunnen laden en lossen. Ook komt er, verdeeld over twee lagen, vierhonderd vierkante meter aan kantoorruimte.

Duurzaam ondernemen
Op deze nieuwe locatie wordt zoveel mogelijk ingezet op CO2-neutraal ondernemen. Noeverman licht toe: “We zijn daar bewust mee bezig als Twentepoort Groep. Zo rijden we in elektrische auto’s en gebruiken elektrische heftrucks. Onze huidige magazijnen zijn zodanig geïsoleerd dat heaters overbodig zijn en dat zal op de nieuwe locatie niet anders zijn. Daar gaan we bovendien zonnepanelen plaatsen om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn wat energie betreft.”

Prettige samenwerking
De nieuwbouwklus is aanbesteed aan de Voortman Steel Group uit Rijssen. Kienhuis Bouwbegeleiding uit Almelo ondersteunt het project. Medio april van het komende jaar gaat de schop in de grond. “We kijken terug op een prettige samenwerking met Voortman bij de bouw van ons huidige pand”, vindt Noeverman. “Dan gun je elkaar het werk! Bovendien werken we graag met lokale en regionale partners. Zo gaan we gebruik maken van een speciale mobiele laadbrug om te kunnen laden en lossen op beide locaties. Staalbouw Boom uit Wierden heeft daarvoor een perfecte oplossing bedacht: maatwerk voor onze locaties.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: