Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwbouwproject Oosterburgh uitverkocht

Geplaatst op 1 november 2022
Nieuwbouwproject Oosterburgh uitverkocht

Vorige week zijn de laatste twee kavels voor een twee-onder-een-kapwoning verkocht en daarmee is nieuwbouwproject Oosterburgh uitverkocht. Waar de nieuwbouw in Oosterburgh oorspronkelijk over meerdere jaren, zelfs pas over vijf en tien jaar zou worden gerealiseerd, is in rap tempo het complete project verkocht en al deels gerealiseerd.

Na de snelle verkoop van fase 1 moest ontwikkelaar Van Wijnen zoveel belangstellenden teleurstellen, dat in overleg met de gemeente besloten is fase 2 en 3 samen te voegen en versneld in verkoop te brengen. Ook voor de bewoners een fijne oplossing, omdat zo in korte tijd ook de infrastructuur en het openbaar gebied afgerond kan worden. Daarmee is Oosterwolde een volwaardige nieuwbouwwijk rijker.

Er wordt volop gebouwd

Oosterburgh is ruim verkaveld, waarbij de bestaande watergangen, groene bomensingels en houtwallen de begrenzing van de bebouwing zijn. Zo is de nieuwbouw perfect ingepast in de bestaande structuur van de omgeving. De rijwoningen uit fase 1 zijn vlak voor de zomervakantie opgeleverd en ook de huurwoningen die in beheer zijn van Omnia Wonen zijn al bewoond. Aan de rand van het project liggen de vrijstaande kavels en de kavels voor diverse twee-onder-een-kapwoningen. De kavels uit fase 1 worden actief bebouwd waarbij een aantal eigenaren er inmiddels zelfs al woont. Voor de recent verkochte kavels is de voorbereiding in volle gang, terwijl een enkeling de eerste bouwwerkzaamheden al heeft opgestart.

Uitbreiding Oosterwolde

Met Oosterburgh heeft Oosterwolde een broodnodige en diverse uitbreiding van woonruimte gekregen. Bijna alle woningen en kavels zijn aan lokale inwoners en starters toegewezen, waarmee de doorstroming binnen het dorp een impuls heeft gekregen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: