Kennisplatform voor Oost Nederland

Onderzoek Seeders: Rijksmuseum en Efteling meest populaire Nederlandse Instagram-hotspots

Geplaatst op 16 augustus 2022
Onderzoek Seeders: Rijksmuseum en Efteling meest populaire Nederlandse Instagram-hotspots

Het Rijksmuseum is de meest populaire Instagram-hotspot van Nederland. De hashtag Rijksmuseum werd al ruim 478.000 keer gebruikt en de plaatstag ruim 621.000 keer. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing agency Seeders.

Na het Rijksmuseum is de Efteling het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het pretpark in het Brabantse Kaatsheuvel werd met #efteling meer dan 622.000 keer genoemd. De plaatstag wordt met 247.000 plaatsingen een stuk minder gebruikt. De top-drie wordt gecompleteerd door de Amsterdamse grachten. De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags en plaats tags op Instagram.

Massatoerisme in kleine dorpen

De populaire dorpjes Valkenburg, Giethoorn & Zaanse Schans zijn ook favoriet op Instagram. Zo werden van Giethoorn, het Venetië van Nederland, al bijna 200.000 kiekjes geplaatst. Zaanse Schans is nog populairder: al bijna 300.000 foto’s werden er op die locatie geschoten en vervolgens geplaatst.

Waddeneilanden

Texel is op Instagram veruit het meest populaire Waddeneiland van ons land. Terschelling volgt Texel op ruime afstand. Ameland, Vlieland en Schiermonnikoog maken het rijtje Waddeneilanden af. Texel werd op Instagram ruim 864.000 keer vastgelegd. Ter vergelijking: Schiermonnikoog is met 192.000 een stuk minder populair onder de Instagrammers.

Bekijk hier de gehele lijst van de meest populaire Instagram-hotspots in Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: