Kennisplatform voor Oost Nederland

Palazzo de grootste logistieke architect van 2022

Geplaatst op 8 februari 2023
Palazzo de grootste logistieke architect van 2022

Bijna 1 miljoen vierkante meters aan logistieke gebouwen in uitvoering of opgeleverd in 2022; daarmee behaalde Palazzo de eerste plaats op de lijst van toparchitecten van distributiecentra, datacenters en bedrijfshuisvesting van PropertyNL. Een mooie bekroning op toch al een bijzonder jaar, want Palazzo vierde in 2022 ook haar 20-jarig jubileum.

Maar wie denkt dat de slingers nu uithangen op de drie kantoren in Duiven, Holten en Driebergen, heeft het mis. Het nieuws wordt met gepaste trots, maar ook met een gezonde dosis Twentse nuchterheid ontvangen. Oprichter en directeur Martin Kemper vertelt: “Natuurlijk vinden we dit een eer, maar morgen gaan we weer hard aan het werk”.

(On)verwacht

Toen Kemper in 2020 werd geattendeerd op het bestaan van de lijst, schreef hij zijn bedrijf voor het eerst in. Hij leverde een lijst aan met de aantallen vierkante meters van door Palazzo opgeleverde logistieke projecten en boekte direct succes, want Palazzo kwam binnen op plek 5. “Toen ik zag dat de nummer 1 positie was weggelegd voor een architect die ‘slechts’ 300.000 m2 had behaald, wist ik dat we in de toekomst nog wel eens hoog konden eindigen.” En zo geschiedde, want een jaar later stond Palazzo al op de derde plek.

Brede kennis

2 februari werd bekend dat de eerste plek op de lijst van 2022 voor Palazzo is weggelegd. Een mooi bewijs van de gedegen kennis en kunde op het gebied van bedrijfshuisvesting en logistiek binnen het bureau. Het is een tak van sport waar Palazzo zich de afgelopen jaren dan ook flink in heeft doorontwikkeld. “Maar dat is zeker niet het enige wat we doen”, vertelt Kemper. “Door onze koppeling van architectuur, engineering en bouwmanagement hebben we van alle aspecten in de bouw veel kennis in huis. We ontwerpen en realiseren dan ook projecten in diverse sectoren; van een woonhuis hier in de regio, tot grote bedrijfshuisvestingen voor buitenlandse opdrachtgevers.”

Tipje van de sluier

Ook in 2023 gaat het team van Palazzo weer flink aan de slag voor de logistieke sector. En met misschien wel nog zo’n mooie bekroning in het verschiet. “We hebben al even een rekensommetje gemaakt; ik verwacht dat we aankomend jaar 1,5 miljoen vierkante meters aan logistieke projecten uitvoeren en opleveren. Met als uitschieter het grootste gebouw van de Benelux: een distributiecentrum van 237.000 vierkante meters”, aldus een enthousiaste Kemper. “Dat zijn maar liefst 35 voetbalvelden!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: