Kennisplatform voor Oost Nederland

Pasklaar isolatiepanelenpakket voor machinebouwers

Geplaatst op 11 mei 2020

Producenten in de voedingsmiddelenindustrie willen risico’s beheersen en recalls voorkomen. Machineveiligheid en -hygiëne zijn belangrijke en complexe thema’s. Innclose uit Varsseveld heeft een innovatieve oplossing als antwoord op de steeds strengere hygiëne-eisen en kortere doorlooptijden. Machinebouwers in de voedingsmiddelenindustrie kunnen slim en tegen een scherpe prijs werken met een compleet isolatiepanelenpakket voor machinebehuizingen.

De voedingsmiddelenindustrie stelt speciale eisen aan componenten en systemen voor machineveiligheid en hygiëne. Eisen aan bijvoorbeeld afdichting, reinigbaarheid, explosiebeveiliging en een gecontroleerde temperatuur. Kleine tekortkomingen kunnen vergaande gevolgen hebben. Innclose begrijpt dat als geen ander en richt zich op een veilige en schone werkomgeving met betere performance van mens, proces en product.

Het bedrijf – dat sinds twee jaar dochter is van de Contour Groep in Varsseveld – heeft jarenlange ervaring in het omzetten van klantwensen naar slimme, veilige en efficiënte behuizingsoplossingen voor koel- en vriestunnels, spiraal- en bandvriezers en uiteenlopende koellijnen. “We bieden de juiste afscherming van de omgeving en optimale bescherming en isolatie op basis van elk ontwerp”, vertelt Managing Director Eric Klaassen. “Onze omkastingen onderscheiden zich door lasnaden in plaats van kitnaden tussen de panelen. Hierdoor is de omkasting steviger en de levensduur langer. Lasnaden zijn bovendien makkelijker te reinigen waardoor het risico op verontreiniging zeer klein is.”

Flat Packed-isolatiepakket
Door de toenemende hygiëne- en veiligheidseisen van voedingsproducenten zijn machinebouwers genoodzaakt slimmer te werken en doorlooptijden te verkorten. Innclose is erin geslaagd met haar kennis en ervaring hierop in te spelen en heeft een Flat Packed-isolatieconcept ontwikkeld. “Het is een compleet samengesteld pasklaar geïsoleerd behuizingconcept, dat bestaat uit RVS-panelen voor wanden, plafond, vloerconstructie en deuren, inclusief alle benodigde accessoires”, zo legt Eric Klaassen uit.

“Het Flat Packed-isolatieconcept stelt machinebouwers in staat om hun productiekosten te verlagen, levertijden te verkorten en de productiviteit te verhogen. Ook biedt het flexibiliteit en is er minder kans op fouten en faalkosten. Bovendien is de factor arbeid beperkt en kan de machinebouwer in eigen tijd de behuizing opbouwen. Het pakket wordt geleverd met een complete montage- en lasinstructie.”

Eén pakket, vele mogelijkheden
Om in te kunnen spelen op de veranderende vraag is Innclose overgestapt van Engineer-to-Order naar Configure-to-Order en wordt in het verkoopproces gebruikgemaakt van een configurator. Eric Klaassen: “Deze configurator is gevuld met gestandaardiseerde componenten en modules, die in meerdere varianten en maten beschikbaar zijn. We bieden een snelle oplossing die past binnen de veilige ontwerpkaders én efficiënt is te produceren. Met deze configurator heeft de machinebouwer  voldoende vrijheid en kan hij een beroep doen op onze kennis en kunde. We kunnen nog steeds klantspecifiek configureren. Elk geluids-, hygiëne- of temperatuurvraagstuk heeft immers zijn eigen aspecten. Onze engineers werken in het ontwerpproces nauw samen met klanten. Zij denken mee over onder andere het wel of niet aflassen, het plaatsen van een schuine vloer, de plek van kozijnen of deuren en oplossingen om condensvorming te voorkomen. Binnen een dag heeft de klant een offerte. Met deze oplossing kan de machinebouwer zich richten op zijn corebusiness en wij dragen eraan bij dat hij zijn proces op orde heeft. Er wordt al volop gebruik van gemaakt en het is onze overtuiging dat dit de toekomst wordt!”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: