Kennisplatform voor Oost Nederland

RJ Safety & Security opent eerste EN 50518-meldkamer in Oost-Nederland

Geplaatst op 24 november 2021
RJ Safety & Security opent eerste EN 50518-meldkamer in Oost-Nederland

RJ Safety & Security is als eerste Videotoezichtcentrale (VTC) in Oost-Nederland gecertificeerd volgens de Europese norm EN 50518. Met deze certificering verstevigd het bedrijf haar positie in de markt en voldoet zij aan de Wpbr.

De Europese norm EN 50518 is hét schema voor certificering van Monitoring and Alarm Receiving Centres (MARC), die de eisen beschrijft waaraan een Monitoring en alarmontvangstcentrale moet voldoen. “Wij zijn ontzettend trots op het behalen van het EN 50518 certificaat”, vertelt Rogier Terhalle, commercieel- en operationeel manager van het RJ Monitoring Operations Center & RJ Security. “In 2019 veranderde de wet- en regelgeving voor VTC’s, waarbij we aan dezelfde eisen moesten voldoen als de Particuliere Alarmcentrales (PAC). Het was vanwege de bouwkundige eisen niet haalbaar om ons op de voormalige locatie (Twekkeler Es, Enschede) opnieuw te certificeren. Daarom hebben we ervoor gekozen om een algehele professionaliseringsslag te maken en een nieuw hoofdkantoor met VTC te bouwen aan de Josink Es in Enschede, die voldoet aan de gestelde eisen”.

Selecte groep

De certificatie is uitgevoerd door de Certificatie-Instelling Kiwa NCP. Zij stellen vast of een bedrijf voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. De criteria gaan onder andere over de bedrijfsvoering, huisvesting, technische uitrusting en de deskundigheid van het personeel. “We hebben de focus op zowel de huisvesting als ons team van centralisten gelegd en de borging van.  Zij hebben laten zien zeer deskundig te zijn, wat tevens een belangrijke eis is bij de screening van onze centralisten. Het certificaat, waarmee we behoren tot een selecte groep bedrijven in Nederland die een gecertificeerde VTC hebben, is daarom een prachtige beloning voor onze inzet”.

RJ Safety & Security

Met het EN 50518 certificaat straalt het bedrijf een hoge mate van deskundigheid uit op het gebied van (camera) beveiliging. De camera alarmen van o.a. bedrijven, instellingen en bedrijventerreinen komen namelijk in een sterk beveiligde omgeving op het Monitoring Operations Center binnen. “Onze nieuwe VTC is 24/7 bemand en voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. De alarmmeldingen komen hier binnen op basis van warmtebeelden en crossline detectie en combineren wij met toegangsverlening op afstand en fysieke beveiliging op locatie. Zo combineren wij mens en techniek en onderscheiden we ons ten opzichte van de traditionele beveiligingsorganisatie, doordat we een gecertificeerde VTC hebben. Dat Kiwa aangeeft dat we behoren tot de top in Nederland omtrent Videotoezicht, is iets waar wij ons dan ook volledig bij aansluiten en met zijn allen erg trots op zijn”, sluit Terhalle af.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: