Kennisplatform voor Oost Nederland

Specialist in omvangrijke staalconstructies: Wichers Metaal na verbouwing klaar voor grootse toekomst

Geplaatst op 2 november 2023
Specialist in omvangrijke staalconstructies: Wichers Metaal na verbouwing klaar voor grootse toekomst

“Wij engineeren, produceren en monteren staalconstructies”, vertelt bedrijfsleider André de Bruijn van staalconstructiebedrijf Wichers Metaal uit Vriezenveen. “Dankzij nieuwe machines en een nieuwe indeling kunnen we nu nog grotere en complexere projecten aannemen. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

De Bruijn legt uit: “We hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in twee nieuwe bewerkingsmachines: een Voortman V631 / VB1250 boorzaagmachine en een Voortman V550-7 pons-knipmachine. Omdat we de aan- en afvoerbaan van beide machines langer wilden uitvoeren dan de banen op de huidige machines, moesten we ons goederenmagazijn en kantine slopen en verplaatsen.”

Naast een prachtige kantine voor de medewerkers levert de interne verbouwing allerlei voordelen op, vertelt de bedrijfsleider: “Het nieuwe goederenmagazijn hebben we aan de westzijde van ons bedrijfspand geplaatst. Dankzij het grote vloeroppervlak konden we het magazijn in twee compartimenten opdelen. Het ene is rechtstreeks bereikbaar vanuit de werkplaats: hierin hebben we de laadplaatsen voor de heftrucks ondergebracht. Het goederenmagazijn is door een extra tussenwand gescheiden, waardoor dit deel meer stofvrij blijft. Dit deel is door een grote overheaddeur van buiten bereikbaar voor toelevering van goederen en het laden van onze montagebussen.”

Efficiëntere indeling

Voor de nieuwe machines is in de werkplaats ruim baan gemaakt. De Bruijn: “We hebben de machines zo gepositioneerd dat ze goed bereikbaar zijn voor het aanvoeren van de vaak lange materialen die wij gebruiken voor de staalconstructies die wij produceren. De aan- en afvoerbaan van de boorzaagmachine hebben een lengte van dertig meter, zij kunnen met een zijladerheftruck worden beladen die alleen vooruit hoeft te rijden. Omdat we de ponsknipmachine aan de andere zijde van dezelfde hal hebben geplaatst, geldt dit ook voor het aanvoeren van deze machine, alleen in omgekeerde richting. Door de snelheid van de nieuwe machines en de nieuwe indeling is de routing van de materialen sterk verbeterd en kunnen we efficienter en veiliger produceren.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: