Kennisplatform voor Oost Nederland

Stimuleringsfonds honoreert Tetem met € 40.000

Geplaatst op 20 december 2017
Stimuleringsfonds honoreert Tetem met € 40.000

Tetem sluit het jaar 2017 spectaculair af. Na de toekenning van het Mondriaan Fonds eerder deze maand, wordt ook de aanvraag bij het Stimuleringsfonds gehonoreerd. Voor 2018 is €40.000 toegekend om het tentoonstellingen en events programma te ondersteunen.

Wilja Jurg, directeur van Tetem: “Het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen van de landelijke fondsen. Dat zegt iets over de betekenis van Tetem, niet alleen voor de stad en regio, maar ook voor de rest van Nederland. In september 2016 hebben we een nieuwe koers ingezet, met een wijziging in het beleid. Vanaf dat moment zijn we gaan programmeren vanuit programmalijnen en hebben we ingezet op een brede randprogrammering rond onze tentoonstellingen. Het aantal tentoonstellingen is minder geworden, de kwaliteit hoger. De toekenningen vanuit het Mondriaan en Stimuleringsfonds geven aan dat we op de goede weg zijn!”

De adviescommissie van het Stimuleringsfonds noemt Tetem een interessant platform dat zich richt op de makercultuur en goed verankerd is in de regio. Tevens is de commissie positief over de betrokken partners en het dekkingsplan. Ze leidt hieruit af dat er voldoende draagvlak is voor het programma.

Jurg: “We gaan het geld van het Stimuleringsfonds inzetten voor het tentoonstellingen en events programma en dan met een focus op digitale cultuur. Zo zal een deel van het geld naar The Fragility of Life van Simone Niquille gaan en ook StickMan, de tentoonstelling van Stelarc tijdens het Maker Festival, zal ondersteund worden vanuit deze subsidie.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: