Kennisplatform voor Oost Nederland

Topsport Stimulans helpt topsporters in Twente met een financiële bijdrage

Geplaatst op 19 september 2016
Windsurfen Topsport stimulans

Vanaf vandaag t/m 15 november a.s. kunnen topsporters weer een aanvraag doen voor een financiële bijdrage via Topsport Stimulans. Dit initiatief van het Johan Cruyff College Enschede en Rabobank Enschede-Haaksbergen heeft als doel het topsportklimaat in Twente te optimaliseren. Door topsporters tegemoet te komen in de kosten kunnen zij zich meer focussen op hun prestaties.

Beperken
Sporttalenten hebben vaak te maken met extra kosten, zoals reiskosten en materiaalkosten. Omdat zij meestal geen sponsoren hebben, zijn de kosten voor eigen rekening. Dit kan het excelleren in hun sport beperken. Johan Cruyff College Enschede (onderdeel van ROC van Twente) en Rabobank Enschede-Haaksbergen wilden vanwege hun maatschappelijke functie én affiniteit met (top)sport zich samen sterk maken voor deze topsporters.

Gestimuleerd
Daar vloeide in 2014 Topsport Stimulans uit voort dat meteen een succes werd. Afgelopen twee jaar werd de sportcarrière van zo’n 240 topsporters met een financiële bijdrage uit dit fonds gestimuleerd. Een aantal van deed mee zelfs mee aan de Olympische Spelen, waaronder baanwielrenner Jeffrey Hoogland.

Aanmerking
Om in aanmerking te komen moet een sporttalent in twee van de drie gevallen een link hebben met Twente: wonen, studeren/werken of sporten. Onder Twente wordt verstaan: de 14 gemeenten zoals onderschreven door Regio Twente. Ook moeten de sporters beschikken over een NOC*NSF status of een Regiostatus. De sporter hoeft geen opleiding te volgen bij het Johan Cruyff College.

Vergoeding
De maximale vergoeding is €400 per topsporttalent per jaar. Dit bedrag kan net dát steuntje zijn om reiskosten naar een buitenlands trainingskamp, nieuwe sportschoenen of inschrijfgeld voor een toernooi te kunnen bekostigen. Voor sporttalenten kan het een essentiële bijdrage zijn die het verschil kan maken voor hun sportcarrière. Dit jaar kunnen ca. 120 sporters rekenen op een bijdrage. Aanvragen kunnen ingediend worden van 15 september t/m 15 november 2016.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: