Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Ronald Helder (Landgoed de Zwanenhof)

Geplaatst op 20 februari 2023
De week van Ronald Helder (Landgoed de Zwanenhof)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Ronald Helder, directeur van Landgoed de Zwanenhof. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij willen de mens weer centraal plaatsen. Hoe kan ik jou helpen? Dat staat bij ons centraal. Mensen vanuit diverse vragen rondom zorg, re-integratie, burn-out, verstandelijke beperking, dementie, samen brengen en een mooie daginvulling bieden. Buiten in de groente-en fruittuin, het landgoed om de Zwanenhof of binnen in werkzaamheden rondom vergaderruimtes, horeca, receptie. Zinvol bezig zijn vanuit het principe dat je als mens er toe wil doen. Gezien en gehoord worden als mens.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Verbinden, samenwerken, zorgen dat er vanuit verbinding een mooiere dag kan ontstaan voor de medemens.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Dat het zorgconcept dat we nu bij de Zwanenhof aan het opzetten zijn “gewoon” is geworden. Dat de financiering die nu nog uit zoveel verschillende potjes moeten komen in het zorgsysteem “gewoon” makkelijker is geworden omdat we hebben laten zien, bewezen, dat wat we doen bij/in de Zwanenhof goed is voor de mens en daarmee ook voor de beheersbaarheid van de kosten in de zorg.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Samen met Aveleijn werken aan de opbouw van de “Zwammenhof” op landgoed de Zwanenhof. Een oesterzwammenkwekerij opgezet door en met cliënten en begeleiders van Aveleijn. Zo mooi om te zien hoeveel vreugde en energie mensen hiervan krijgen. En van deze oesterzwammen gaan we weer met andere mensen die werkzaam zijn binnen de Zwanenhof oesterzwamkroketten maken en zo onstaat er een prachtige dynamiek.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Laten we proberen allemaal eens uit te gaan van wat we als mensen kunnen en niet van wat we als mens niet kunnen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: