Kennisplatform voor Oost Nederland

Koninklijke onderscheiding voor John van der Vegt

Geplaatst op 7 februari 2023
Koninklijke onderscheiding voor Van der Vegt

Donderdag 2 februari ontving John van der Vegt (63) tijdens zijn afscheidsreceptie een Koninklijke onderscheiding en wel een uitzonderlijk hoge: als Officier in de Orde van Oranje–Nassau. Voor John van der Vegt kwam de benoeming als een absolute verrassing: “Hier had ik niet op gerekend”. Van der Vegt was tot 1 februari voorzitter van het College van Bestuur van ROC van Twente. Deze functie heeft hij tien jaar bekleed. De onderscheiding ontving hij uit handen van burgemeester Sander Schelberg van Hengelo en burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel van de gemeente Hof van Twente.

Van der Vegt is in deze tien jaar nauw betrokken geweest bij meerdere samenwerkingen tussen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstanties, vaak met landelijke uitstraling. Vanaf de start van de Twente Board heeft hij daarin een grote rol vervuld. Landelijk heeft hij ROC van Twente op de kaart gezet door drie keer als ‘Beste grote ROC’ genoemd te worden in de  Studiekeuzegids maar ook door zijn bestuurdersrol in de MBO Raad. Tevens was hij afgevaardigd in het bestuur van WorldSkills Netherlands waarmee hij het belang van het opleiden in vakmanschap onderstreepte.

Bovenal is hij een boegbeeld voor het mbo in Twente met een groot hart voor de student en de medewerkers. Tegelijkertijd heeft hij ook zijn eigen netwerk ingezet voor Twente. Via zijn voorzitterschap van het Twents Fonds voor Vakmanschap wist hij met dit initiatief een voorbeeld te zijn voor andere landelijke initiatieven. Ook buiten het onderwijs om heeft hij als bestuurder belangrijke bijdragen geleverd aan bijvoorbeeld het project FC Twente Scoren in de Wijk.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: