Kennisplatform voor Oost Nederland

Wadinko participeert in Vosteq Innovations BV

Geplaatst op 21 december 2023
Wadinko participeert in Vosteq Innovations BV

Participatiemaatschappij Wadinko NV heeft per 18 december een minderheidsbelang genomen in Vosteq. Deze Almelose innovator begeleidt bedrijven in de maakindustrie bij het inrichten en implementeren van toekomstbestendige productieprocessen met als doel een hogere productiviteit en meer rendement. Met de deelneming door Wadinko gaat Vosteq een periode van strategische groei tegemoet.

Low volume – high mix

In 2020 richtte Vosteq het Vosteq Expert Team (VET) op, een coöperatie voor zelfstandige en vakinhoudelijke experts. Daarmee kwam er ook meer aandacht voor de sociale componenten van een bedrijfsvoering, voor business development en voor bedrijfopvolging. 

Anno nu is Vosteq een succesvolle en gewaardeerde veranderexpert in smart manufacturing voor MKB bedrijven. Harry van de Vosse: ‘Wij richten ons vooral op toeleverbedrijven die OEM-ers en system integrators bedienen. Veel van hen hebben hun grote volumes zien verdwijnen naar andere landen. Voor hen is het de uitdaging low volume – high mix te produceren. Maar ook op digitaal, sociaal en commercieel vlak staan deze bedrijven voor grote uitdagingen. Wij adviseren en ondersteunen hen daarbij met advies, projectmanagement, interim experts, trainingen en coaching. Maar om een  veranderexpert team te zijn en te blijven, moet ook Vosteq zichzelf blijven ontwikkelen. Met de deelneming door Wadinko gaan we gericht onze dienstverlening verbeteren en uitbreiden met meer aandacht voor marketing en communicatie en nieuwe en agile werkvormen.’

Ecosysteem voor MKB-bedrijven

Investment manager Martin Essink van Wadinko: ‘Om de kwaliteit van de bedrijvigheid in ons werkgebied te vergroten, investeert Wadinko al een aantal jaar in een ecosysteem met ondersteunende en adviserende diensten en producten voor het MKB. De belangrijkste pijlers in dit systeem zijn WIMM, WRS en Wmkb. Daarnaast is Wadinko founding father van Perron038 en zijn we actief met de Wadinko Academy. Recent hebben we belang genomen in het Zwolse Impres om ook digitaal voorloper te kunnen zijn. Wat we nog misten was smart manufacturing expertise. Met onze participatie in Vosteq kunnen we ook dit specialistische vakgebied inbedden in ons ecosysteem. Dat stelt ons nog weer beter in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van de ongeveer 600 maatwerkbedrijven in ons werkgebied.’

Over Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. stimuleert de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in op dit moment 27 bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Wadinko hecht veel waarde aan het verhogen van de kwaliteit van ondernemen in zijn werkgebied. Daartoe nam Wadinko al in 2018 het initiatief tot WIMM, dat doorlopende leerlijnen aanbiedt voor alle niveaus binnen ondernemingen. Net zo is Wadinko mede-initiatiefnemer van WRS.Finance om de financiële functies binnen ondernemingen in het werkgebied van Wadinko te verbeteren. Tot slot is Wadinko een van de founding partners van PERRON038, hét open innovatiecentrum voor de maakindustrie in Oost-Nederland. Nog steeds participeert Wadinko in deze inmiddels zeer succesvolle ondernemingen. Daarmee ontwikkelt Wadinko zich ook steeds meer van traditionele aanbieder van risicokapitaal naar een modern investerings- en ontwikkelingsplatform met veel aandacht voor kennisontwikkeling en duurzame en circulaire innovatie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: