Kennisplatform voor Oost Nederland

Verhuizing spuitgietmachines AKROH Industries

Geplaatst op 11 februari 2021
Verhuizing spuitgietmachines AKROH Industries

De Ampèrestraat was afgelopen week iets minder goed bereikbaar, hier werd de eerste grote stap gezet in de verhuizing van productiebedrijf AKROH Industries. Een aantal spuitgietmachines is verplaatst naar de nieuwe productielocatie aan de Marsweg. Aanstaande donderdag wordt de rest van de grotere machines verhuisd.

Het eerste gedeelte spuitgietmachines heeft een plek gekregen in de nieuwe productiehal aan de Marsweg, van meer dan 13500 m2. Daar staan al vijftien nieuwe spuitgietmachines met robots die ondertussen ook al in gebruik zijn genomen. De laatste lege plekken in de spuitgiethal worden aankomende donderdag gevuld, dan zijn de grootste spuitgietmachines aan de beurt om te worden verhuisd.

AKROH, dat begin dit jaar voor de tweede keer op rij werd uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, investeert hiermee flink in automatisering en professionalisering. In de hal zijn namelijk ook vier bovenloopkranen en een kraanbaanconstructie van twee keer zeventig meter gemonteerd. Daarmee is het mogelijk om matrijzen van twaalf ton vakkundig in de spuitgietmachines te plaatsen.

Toekomststappen
In deze onzekere tijd die wordt beheerst door corona blijft AKROH goed doordraaien en maakt het bedrijf grote toekomststappen. Daarbij hoort een verhuizing naar een grotere locatie. Uiteindelijk zal het hele bedrijf verhuizen naar de Marsweg en wordt dit het hoofdkantoor van AKROH. Deze gebeurtenis staat gepland voor later dit jaar, een jaar waarin AKROH ook het tienjarig jubileum viert.

Het familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van kunststof- en halsbandproducten, blijft succesvol doorgroeien. Ondertussen zijn er rond de negentig personeelsleden aan het werk en is het steeds groter wordende productassortiment al in meer dan vijftig landen over de hele wereld te koop.

Over AKROH Industries
Spuitgietexpert en halsbandproducent AKROH Industries ontwikkelt en maakt in eigen huis een zeer breed assortiment producten. Deze lijn gaat van voerschep tot emmer en van halter tot kentekenplaathouder. Ook maakt het bedrijf producten voor het identificeren van dieren, zoals kokernummers voor koeienhalsbanden. Klanten van AKROH zijn te vinden in allerlei branches, voor een groot deel in de agrarische industrie maar ook in de automobielsector, de bouwindustrie en de optiekmarkt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: