Kennisplatform voor Oost Nederland

Angela Zeeuw van der Laan exposeert in theater Orpheus

Geplaatst op 5 september 2016
Angela Zeeuw van der Laan

In september en oktober hangen werken van Apeldoornse kunstenares Angela Zeeuw van der Laan in Theater Orpheus. Het is de eerste expositiewisseling sinds maart 2015, toen de expositie ‘50 jaar Orpheus’ geopend werd. De werken van Angela, schilderijen met veelal mensen met een krachtige uitstraling, zijn tijdens openingstijden van het theater te bekijken en op aanvraag buiten openingstijden.

Exposities
Theater Orpheus biedt al jaren ruimte aan exposities van wisselende – Apeldoornse – kunstenaars. In maart 2015 werd er een bijzondere jubileumexpositie geopend met werken van 50 kunstenaars. Hiervan zijn nu enkele werken in bruikleen gegeven aan Orpheus, maar de meeste beelden en schilderijen hebben nu plaatsgemaakt voor de schilderijen van Angela Zeeuw van der Laan.

Angela Zeeuw van der Laan
Angela was altijd al sterk in het ontwerpen van interieurs, waarbij zij speelde met kleuren en licht. Toen zij zo’n 9 jaar geleden kennis maakte met de impressionistische schilder Frans de Kok, was de overstap naar het schilderen snel gemaakt. Van hem heeft ze naar kunst leren kijken en van hem heeft ze leren begrijpen waarom die ene penseelstreek nu net dát speciale effect geeft, dat ze beoogt. Angela heeft een natuurlijk talent voor het combineren van kleuren. Nog steeds is zij druk met haar werk als interieurarchitect, waardoor er soms voor haar gevoel te weinig tijd overblijft voor het schilderen, haar ware passie! Maar: “early birds catch the worms”. Vroeg in de ochtend kan zij zich het beste concentreren en daarom is ze juist dan vaak te vinden in haar atelier om aan haar doeken te werken.

De schilderijen in Theater Orpheus zijn te zien in het restaurant, het Grand Café en de Tapijtzaal. Ze zijn tevens te koop. Kijk voor meer informatie op de website.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: