Kennisplatform voor Oost Nederland

Opmaat naar klassiek muziektheaterfestijn in Theater Orpheus

Geplaatst op 17 maart 2016
BACH&BLEEKWATER Theater Orpheus

Zaterdag 16 april strijkt Esther Apituley’s Locomotive neer in Theater Orpheus voor een namiddag en avond vol klassieke muziek in verschillende settingen. Om voor deze muzikale dag alvast in de stemming te komen worden er twee ‘opwarmers’ georganiseerd, op 25 maart in het Cafeetje van Marja en op 10 april in CODA.

Altvioliste Esther Apituley wil met haar festivals vastgeroeste tradities open breken, de crew van Esther Apituley’s Locomotive bestaat dan ook uit een bont gezelschap van multifunctionele musici. De dag is opgedeeld in verschillende evenementen.

Om 16:00 uur begint het programma met Carte Blanche waarin acteur Alfred van den Heuvel uitgedaagd wordt om het strijkkwartet van Esther Apituley te laten spelen waar hij enthousiast van wordt. Aansluitend geniet het publiek van een overheerlijk Diner Concert voorzien van live muziek in het restaurant.  Om 19:30 uur start het avondprogramma met What’s App Bach met medewerking van het Jong Apeldoorns Jeugdorkest van Markant gevolgd door de hoofdvoorstelling van de avond Bach & Bleekwater; een verhaal vol prachtige muziek en magische verbeelding. Het geheel wordt afgesloten met een afterparty in de foyer!

Esther Apituley in het Cafeetje van Marja en CODA
Op vrijdag 25 maart geeft Esther Apituley in het Cafeetje van Marja (Hoofdstraat 166) een voorproefje op Esther Apituley’s Locomotive. Een muzikaal inkijkje in wat het publiek bij de verschillende onderdelen van het programma te wachten staat op zaterdag 16 april in Theater Orpheus. De avond in het Cafeetje van Marja begint om 20:00 uur, toegang: € 3,50.

Op zondag 10 april komt Esther Apituley samen met hersenwetenschapper Dick Swaab naar CODA voor een speciale luisterlezing. Ze proberen met woorden en muziek de diepere lagen van ons kunstzinnig bewustzijn te ontrafelen. Dick Swaab is arts en emeritus hoogleraar in de neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is actief betrokken bij zowel het hersenonderzoek als de wetenschapscommunicatie. Zo heeft hij talloze artikelen gepubliceerd en was hij eindredacteur van vele wetenschappelijke boeken en onder andere auteur van de bestseller Wij zijn ons brein. Aanvang van de middag is om 15:30 uur, gratis toegankelijk.

Kaartverkoop Esther Apituley’s Locomotive
Elk onderdeel van Esther Apituley’s Locomotive kent een eigen toegangsprijs: Carte Blanche € 14,50 / Diner Concert € 34,50 / What’s App Bach € 5 / Bach & Bleekwater € 22,50 (1e rang), € 20 (2e rang) / After Party gratis toegang! Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of de theaterkassa. De theaterkassa is dagelijks telefonisch bereikbaar van 10:00 tot 22:00 uur via 055 527 03 00. De theaterkassa in Orpheus is geopend op werkdagen tussen 10:00 en 14:00 uur.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: