Kennisplatform voor Oost Nederland

Theater Orpheus: kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van start

Geplaatst op 18 mei 2016
Theater Gordijn

Het programma van Theater Orpheus voor het theaterseizoen 2016-2017 is bekend en bevat weer prachtige shows en mooie voorstellingen. Vroegboekers ontvangen extra voordeel: over bestellingen die voor 1 juni 2016 worden gedaan, worden geen servicekosten berekend. Kijk voor meer informatie, het gehele programma en online kaartverkoop op de website.

Meerdaagse bespelingen
Opvallend aan het programma is het aantal meerdaagse bespelingen van grote producties. In het najaar bijvoorbeeld de nieuwe show van Hans Klok (28 t/m 30 oktober) en de musical Hair (13 t/m 18 december) met o.a. William Spaaij, Anouk Maas en Tommie Christiaan. Ook in 2017 kan de musicalliefhebber in Theater Orpheus terecht, voor bijvoorbeeld Ciske de Rat (28 februari t/m 5 maart), met nog één keer Danny de Munk in de rol van Ciske (de volwassen versie). Genieten wordt het ook van het sterrenfeest Musicals in Concert (15 t/m 19 februari) met o.a. Simone Kleinsma, Tony Neef en Vajèn van den Bosch of van de nieuwe Nederlandse musical De Marathon (17 t/m 24 mei), met nieuwe muziek van Thomas Acda.

Nieuwe concepten
Nieuw in seizoen 2016-2017 in Theater Orpheus: Silvesters Comedy Club en de PeuterPret ochtenden. In Silvesters Comedy Club worden onder artistieke leiding van Silvester Zwaneveld comedy line-up shows gepresenteerd. Professionele comedians afgewisseld met aanstormend talent in een Hanoszaal die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot comedyclub. De PeuterPret ochtenden zijn in het leven geroepen in samenwerking met Kinderopvang Snoopy. De PeuterPret ochtenden, voor kinderen vanaf 3 jaar, beginnen om 10:30 uur, maar al vanaf 10:00 uur kunnen de bezoekertjes en hun (groot)ouders in het theater terecht voor allerlei leuke activiteiten georganiseerd door Kinderopvang Snoopy. Door het seizoen heen worden acht van deze ochtenden georganiseerd.

Trend: theatercolleges
Een leerzaam theaterseizoen wordt het met zeer uiteenlopende sprekers. Bijvoorbeeld met het ruimtevaartcollege van André Kuipers (15 september), het college van Jelle Brandt Corstius over Rusland (16 november) of het theatercollege van voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm (31 januari).

Grote namen
Veel cabaret met grote namen volgend seizoen: Youp van ’t Hek, Bert Visscher, Theo Maassen, Tineke Schouten, Claudia de Breij, en ga zo maar door. Maar ook veel bekende muzikale artiesten, waaronder De Dijk, Miss Montreal, Jeroen van der Boom en The Analogues weten hun weg naar Theater Orpheus te vinden. Liefhebber van spetterende theatershows? Kom dan vooral naar de Notenkraker on Ice met een echte ijsvloer op het toneel; de onweerstaanbare mannen van The Chippendales of de jubileumtour van Stomp!

Ook het aanbod voor de jongste theaterbezoekers is divers: Brandweerman Sam, Dummie de Mummie, Pinokkio van het Efteling Theater, maar ook Snorro van het RO Theater, de opvolger van De gelaarsde poes.

U merkt het: met ruim 350 voorstellingen is het aanbod te groot om hier compleet uit de doeken te doen. Ook voor dans, klassieke muziek, opera en toneel kunt u weer in Theater Orpheus terecht. Liever een brochure? Haal deze af aan de theaterkassa of bestel hem via info@orpheus.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: