Kennisplatform voor Oost Nederland

Brasserie ‘t Marktzicht te Hengelo definitief gesloten, inboedel geveild   

Geplaatst op 12 september 2022
Brasserie ‘t Marktzicht te Hengelo definitief gesloten, inboedel geveild 

Brasserie ’t Marktzicht, het pand van het vroegere ‘Kolsté’ heeft definitief haar deuren gesloten. Het besluit had al vaker op de tafel gelegen, maar het team heeft begin dit jaar dan toch echt de knoop doorgehakt. 

Een bekend begrip

Het pand aan het marktplein in Hengelo is een bekend begrip. Maar liefst 25 jaar lang heeft de familie Kolsté, met het welbekende huisgemaakte appelgebak, er een lunchroom gehad. In 2013 besloot de familie er mee te stoppen. Na een aantal jaren leegstand heeft het pand plaatsgemaakt voor een brasserie. Het team van Brasserie ‘t Marktzicht besloot er in november 2019 een moderne zaak van te maken. Het is een zaak geworden waarbij er ontbijtplankjes, lunch, huisgemaakt gebak tot een lekkere snack in de namiddag werd geserveerd. Helaas kregen ze al 3 maanden het bericht de zaak te moeten sluiten wegens Corona. Enkele maanden later mochten ze dan toch weer open, maar de doorloop zoals ze gewend waren was er niet. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt en besloten ze de deuren van de brasserie definitief te sluiten. Wat er nu gaat gebeuren met het pand is nog niet bekend, maar grote delen van de inventaris zijn nu wel al te vinden op een online veiling op Onlineveilingmeester.nl

Op de veiling    

Op de veiling worden 65 items uit de inboedel aangeboden waaronder de bistro tafels en stoelen. Naast deze items gaat onder andere de espressomachine, het glaswerk, het rvs-horeca inventaris en verlichting onder de veilinghamer. Op maandag 12 september 2022 is er van 10.00-12.00 uur een kijkdag aan de Markt 6 in Hengelo. De online veiling is al van start gegaan en sluit maandag 12 september vanaf 19.30 uur. Meebieden kan al vanaf 10 euro.   

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: