Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Bart Lieven (Ondernemersacademie)

Geplaatst op 24 januari 2022
De week van Bart Lieven (Ondernemersacademie)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Bart Lieven, Directeur – Eigenaar/leiderschapscoach bij Ondernemersacademie. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Door net iets anders naar leiderschap te kijken. Niet alleen naar de functionaliteit maar meer de verdieping maken die drijfveren bloot legt. De laag onder het gedrag. Gedrag is dan een keuze. We nemen toch dagelijks beslissingen en daarmee worden we als mens, team of welke collectiviteitsvorm dan ook gedwongen om leiderschap te ontwikkelen.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van mijn vak is dat ieder mens, iedere organisatie en situatie uniek zijn en dat er geen routine in ontwikkeling zit maar wel een route. Ieder ontwikkelvraagstuk start met het boeken van een reis zonder dat je weet waar de reis naartoe gaat maar uiteindelijk met heel veel nieuwe ervaringen thuiskomt. Dat lijkt een doelloze missie maar je komt op plaatsen die je voor geen goud had willen missen en die je inzichten geven om vandaar uit nieuwe stippen op de horizon te zetten en bewuster te worden, meer invloed en regie te hebben en te ervaren dat het potentieel van je zelf, team of organisatie veel groter is dan dat je voor mogelijk had gehouden.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

De toekomst is nu: ‘’het instituut voor persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling’’. Steeds meer organisaties omarmen ontwikkeling en kiezen voor maatwerk. Kijk wat er in de wereld, in landen, in organisaties, in teams en individueel allemaal speelt? Dat is een weerspiegeling van een proces waar echt en sterk leiderschap in essentie de kans krijgt zich te manifesteren. De Ondernemersacademie is de facilitator van het proces van inzicht naar verbinding en ontwikkeling met ongelimiteerde uitkomsten.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ons eigen salesoverleg. In januari is Bob Eugelink als strategisch adviseur en eindverantwoordelijk voor sales in dienst getreden. De ontwikkeling van onze eigen organisatie faciliteren we als academie op eenzelfde wijze vanuit inzicht, nieuwe stippen op de horizon zien en op reis gaan en ervaren en ondertussen blijven toetsen aan de kernwaarden en missie en visie waarop we elkaar vonden. Ik verheug me weer op nieuwe inzichten.

En waarom?

Ontwikkelen kan alleen als je nieuwsgierig bent naar datgene dat je nog niet weet en als je je eigen overtuigingen en waarheden in twijfel durft te trekken. Dat proces is magisch.  

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Organisaties ontwikkelen zich door persoonlijke ontwikkeling! Gun je organisatie dat proces en gun je medewerkers dat proces.

Bart Lieven
Ondernemersacademie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: