Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Eduard Doeschotte (Motionteq)

Geplaatst op 22 februari 2022
De week van Eduard Doeschotte (Motionteq)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Vandaag duiken we in de week van Eduard Doeschotte, eigenaar bij Motionteq. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig? 

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij als Motionteq onderscheiden ons met een gedegen advies. Daarbij gaan we niet over één nacht ijs. Daar bedoelen we mee dat we erg ver gaan om de klant te ondersteunen in hetgeen wat hij zoekt. Als we het niet kunnen leveren – of de levertijden zijn te lang – gaan we op zoek naar alternatieven, zodat de klant te allen tijde verder kan met zijn productie, want: stilstand kost geld. We doen er dus alles aan om de klant verder te helpen. 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

De vrijheid dat niemand je op de vingers zit te kijken, je zelf de lijnen uitzet én zelf de beslissingen neemt. Je bent als ondernemer altijd aan het werk en met veel plezier; je weet waar je het voor doet. Verder is het mooi om te zien dat je klanten tevreden zijn en dat je er alles aan doet om dit zo te houden. Jij bent eindverantwoordelijke; als het niet goed gaat, ligt het aan jou en niet aan een ander.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Over 5 jaar zie ik Motionteq als een goed bedrijf bekendstaan in de Benelux en hebben we er hopelijk veel nieuwe tevreden klanten bij gekregen. Tijdens de pandemie konden we niet groeien. Hopelijk komen er nu betere tijden. We verwelkomen bedrijven die behoefte hebben aan kennis en goede producten om met ons samen te werken en te ervaren waar we voor staan. Dozenschuiven is voor vele bedrijven een vak in de aandrijf- en opspantechniek, dat geldt niet voor ons! 

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

We bezoeken deze week een machinefabriek in Enschede die verschillende verspanende bewerkingen verzorgt. Daar krijg ik een rondleiding en bespreken we vervolgens opspanproblemen. Wellicht kan ik deze voor ze oplossen met onze opspantechnische producten. 

En waarom?

Ze kampen met verschillende opspantechnische problemen binnen hun organisatie. We gaan kijken of we hun producten beter kunnen opspannen, zodat ze minder tijd kwijt zijn en dus geld kunnen besparen.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Blijf jezelf en als je iets niet weet moet je erop terugkomen. Én: maak het niet mooier dan het is!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: