Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Henk Ensink (AVENTO Group B.V.)

Geplaatst op 14 februari 2022
De week van Henk Ensink (AVENTO Group B.V.)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Henk Ensink, directeur en eigenaar bij AVENTO Group B.V.. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

AVENTO Group heeft nu 3 werkmaatschappijen, te weten Bee4GIS B.V., Bee4BIM B.V. en ons Productiehuis Bee4GIS LTD in Zuid-Turkije. Daarnaast ontwikkelen wij een nieuw ICT-platform Duurzaam Informatie Model, waar wij informatie van gebouwen in zetten die gebruikt kunnen worden als een bouw-dossier voor allerlei bedrijven en overheden om de duurzaamheid van gebouwen in haar omgeving te verbeteren in het kader van de Sustainable Development Goals, die zijn gedefinieerd door de Verenigde Naties in 2017. Wij verwachten dat wij uiterlijk in 2024 ons kunnen scharen onder de bedrijven die hier al een bijdrage aan leveren.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik mijn kennis en ervaringen van de afgelopen 35 jaar kan inzetten samen met gemotiveerde collega’s. Tevens word ik enthousiast als ik een bijdrage kan leveren aan het digitaal maken van de omgeving waarmee in de nabije toekomst ons leefklimaat kan worden verbeterd voor de volgende generaties.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Ik wil over 5 jaar mijn bedrijf verkopen aan een bedrijf dat AVENTO verder kan brengen om haar doelen te realiseren voor een beter leefklimaat. AVENTO moet dan een belangrijke bijdrage leveren aan de digitale wereld door 3D-data van woningen en haar omgeving op een betrouwbare en kwalitatieve hoogwaardige manier te leveren en te onderhouden ten behoeve van het complete ecosysteem in Nederland. Tevens willen wij dan stappen hebben gezet om de kennis en kunde buiten Nederland onder de aandacht te brengen in Duitsland, België en andere EU-landen.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Ik heb maandagmorgen mijn wekelijkse afspraak met mijn zakelijk partner voor de ontwikkeling van het ICT-platform dat we ontwikkelen. Hier hebben wij beide hoge verwachtingen van en we zijn nu bezig om de organisatie neer te zetten. Dit is voor mij nieuw, maar niet voor hem en dat is best spannend. Ik verheug mij op de grote stappen die wij daarin maken en de kennis en kunde van mijn partner in het omdenken om met zijn ervaringen de zaken te realiseren.

En waarom?

Ik verheug mij erop omdat we grote verwachtingen hebben met grote investeringen. Tevens heb ik een gesprek met een bedrijf waar we een project mee opstarten waar in eerste instantie 20 mensen op komen en wat we moeten uitbouwen naar 100 mensen dit jaar.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Graag zou ik meer willen samenwerken met bedrijven in Twente om onze innovaties en ontwikkelen te delen om zodoende Twente meer op de kaart te zetten.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: