Kennisplatform voor Oost Nederland

De week van Martin Noeverman (Noeverman Commercieel Advies)

Geplaatst op 6 april 2021
De week van Martin Noeverman (Noeverman Commercieel Advies)

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Martin Noeverman, directeur en eigenaar van Noeverman Commercieel Advies. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Advisering vanuit de échte praktijk. Geen theoretische modellen, geen consultants in driedelig grijs, maar goed advies; gestoeld op eigen praktijkervaring (10 jaar ondernemer in logistiek, in 2019 verkoop van onderneming incluis 30 FTE). 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Absoluut de vrijheid; zelf bepalen hoe een week eruit gaat zien. Eigen keuzes maken. Puur werk-gerelateerd geeft het veel voldoening als we een mkb-ondernemer een échte stap verder kunnen helpen op het gebied van commerciële groei. Bijvoorbeeld door het verbeteren en professionaliseren van de verkoopafdeling.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

Goede vraag, ik heb (gelukkig) geen glazen bol, maar de ambitie is om over 5 jaar vele mkb-ondernemers echt geholpen te hebben als sparringpartner. Momenteel zijn we druk met de nieuwbouw van ons kantoor. Tevens druk met voorbereidingen van een nieuw concept in de logistiek, welke medio 2022 van start gaat. Voor beide geldt dat over 5 jaar ze gevestigde namen in Noord- en Oost-Nederland moeten zijn. Dat is de ambitie en die gaan we waarmaken.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan. Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Meerdere afspraken staan, zowel online, maar gelukkig ook weer, een aantal in ‘het echt’, bij het bedrijf. Onder andere bij een kunststofproducent in Drenthe, waar we recent op hun salesafdeling het gehele offertetraject met hun klanten en leads op de schop hebben genomen. Deze week gaan we bezig met de evaluatie en voorbereiding van de tweede fase. Veel weerstand in het begin, met dooddoeners als “we doen het al jaren zo”, maar echt mooi om te bemerken dat – na wat koudwatervrees – het roer echt om is en aantoonbaar betere commerciële resultaten zijn behaald. Dat geeft veel voldoening.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Bij twijfel: doen! Je krijgt vaker spijt van dingen die je niet hebt gedaan dan waar je wel voor bent gegaan. Of het nu lukt of niet. 

Foto: Rikkert Harink

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: